Suroviny na zapečené ovocie s kokoskami:
1,5 balenia Veverčiny kokosky karamelové RACIO, 400 g čerstvého ovocia – najlepšie jahody a lesné plody, 300 ml mlieka, ½ pudingového prášku, 1 vajce (použijeme iba žĺtok), štipka soli, 2 lyžice cukru, 2 lyžice práškového cukru, 40 g masla, pár lístkov čerstvej mäty
Postup:
V hrnci zohrejeme 2/3 mlieka. Vo zvyšnom mlieku rozmiešame puding a žĺtok. Do teplého mlieka najprv nasypeme štipku soli, potom cukor a vmiešame puding so žĺtkom. Miešame do zhustnutia a odstavíme. Zapekaciu misku ľahko vytrieme maslom, na dno rozdrvíme tretinu Veverčiných kokosiek karamelových RACIO, ľahko ich prelejeme krémom, poukladáme plátky jahôd a ďalšie ovocie.
Mohlo by vás zaujímať
Dáme piecť do rozpálenej rúry v režime grilovanie na najvyšší stupeň. Pečieme asi 3 minúty, vyberieme, pocukrujeme a doplníme zvyšnými Veverčinými kokoskami karamelovými RACIO. Ozdobíme lístkami mäty.