Zemiakové guľky s kapustou

Doba prípravy 45 minútNáročnosť

Suroviny na zemiakové guľky s kapustou:

1,3 kg zemiakov, 100 g údenej slaniny, asi 120 g hrubej múky, 2 vajcia, 4 strúčiky cesnaku, asi 200 g hladkej  múky, 2 cibule, mleté čierne korenie, majorán, 100 g masti alebo oleja, 1 stredne veľká kapusta, 2 lyžičky rasce,  200 ml kyslého bieleho vína, 1 lyžicu octu, soľ
Zemiakové guľky s kapustou

Postup:

Polovicu zemiakov v šupke uvaríme, ošúpeme a postrúhame.  Druhú polovicu ošúpeme a surové najemno postrúhame.  Slaninu pokrájame na drobné kocky a opečieme. Postrúhané varené i surové zemiaky osolíme, pridáme mleté čierne korenie, majorán, pretlačený cesnak, opečenú slaninu, vajcia, hrubú múku a všetko spolu dobre premiešame. Z cesta vykrajujeme lyžicou kúsky, z ktorých rukami tvoríme guľky  o priemere asi 5 cm. Obalíme ich v hladkej múke a varíme v osolenej vode asi 17 – 20 minút. Vyberieme, polejeme upraženou cibuľou  a podávame s dusenou kyslou kapustou.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach