Dobrý nápad i rada sa zídu všade – a v kuchyni pri varení to platí dvojnásobne.
Možno vám prídu vhod práve tieto 3 kuchárske triky:
Dusená zeleninka trochu inak
Radi si pochutnávate na dusenej alebo varenej zeleninke (karfiol, mrkvička, brokolica)? A chceli by ste ju predsa len nejako vylepšiť? Rozpustite na panvici trochu masla a keď sa začne pražiť, vhoďte naň pečivo nakrájané na maličké kocky (krutónky), alebo na masle jednoducho opražte trochu strúhanky. Opečenú strúhanku alebo pečivo naspyte na zeleninu a podávajte.
Včerajšie zemiaky ako čerstvé
Aj zemiaky, ktoré ste včera uvarili, môžu chutiť ako čerstvé, ak ich prelejete vriacou vodou, znovu uvediete do varu a potom vodu okamžite zlejete. Chuť môžete ešte vylepšiť nasekanou pažítkou alebo petržlenovou vňaťou. Ak zemiaky z predošlého dňa chcete pre zmenu podávať ako opekané, nakrájajte ich na plátky, posypte ich z oboch strán trochou hladkej múky a potom zľahka opekajte na rozpálenom oleji. Budú krásne zlatisté a chrumkavé.
Starší sendvič alebo toastový chlieb
Ani starší sendvič, či toastový chlieb nemusíte vyhadzovať. Môžete z nich urobiť rýchly nákyp: Každý krajíček namažte maslom a džemom, navrstvite ho vymasteného pekáčika, zalejte rozšľahanými vajíčkami, do ktorých ste pridali šľahačku a zapečte do chrumkava. Pred podávaním pocukrite práškovým a vanilínovým cukrom.