Presolili ste jedlo?

Aj tej najlepšej kuchárke sa môže stať, že občas jedlo trochu viac osolí. Ak ste presolili omáčku alebo polievku, vhoďte do nej surový zemiak nakrájaný na plátky a povarte.

Rovnako účinný je aj nakrájaný kus chleba, ktorý soľ vytiahne. Pomôcť si môžeme aj tak, že cez hrniec, v ktorom sa varí jedlo, napneme vlhkú utierku a slaná para sa do nej nachytá. V prípade, že sa vám zdá, že údené mäso je veľmi slané, namočte ho na polhodinku do mlieka.

Mohlo by vás zaujímať

Zemiaky: Skutočne sú až takou hrozbou pri chudnutí? Alebo sú skôr superpotravina?

Klasické zemiaky sú dnes jednou z najviac zaznávaných potravín. Rôzne trendové diéty ich už roky kladú mimo zdravej výživy. Určite ste aj vy počuli informácie, že… Čítaj ďaľej

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach