Skvelý slepačí vývar

Aj vy si radi pochutnávate na výbornej slepačej alebo kuracej polievke? Chceli by ste, aby vývar bol nielen chutný, ale aby mal aj krásnu zlatistú farbu?

Tu je osvedčený trik šéfkuchára:

Skôr než dáte umyté slepačie alebo kuracie mäso variť, vložte ho na 20 – 30 minút do pekáča. Podlejte ho trochu vodou a dajte zapiecť do rúry. Až keď je mäso do zlatista opečené, vložte ho do hrnca s vodou a uvarte z neho polievku.

Mohlo by vás zaujímať

Vývar z údeného mäsa s chilli

90 minútSuroviny na vývar z údeného mäsa s chilli: 500 g hovädzích kostí, 300 g mrkvy, 200 g petržlenu, 200 g kalerábu, 200 g zeleru, soľ… Čítaj ďaľej

Polievka bude mať krásne zlatisté oká a výbornú chuť. V prípade, že chcete mať farbu polievky ešte výraznejšiu, opečte pokrájanú mrkvu, ktorú chcete dať do polievky na troche tuku a až potom vložte do polievky.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach