Urobte si domáce maslo!

Máte chuť na pravé, voňavé a chutné maslo? Môžete si ho urobiť doma! Nebude síce  asi lacnejšie ako to, čo kúpite v obchode, ale je to skvelá pochúťka, za ktorú vás bude velebiť celá rodina! 🙂

Na domáce maslo budete potrebovať:

2 tégliky (po 200 ml) smotany na šľahanie – musí mať viac ako 30 %,  podľa chuti soľ, prípadne bylinky alebo korenie.

Postup:

Šľahačku nalejte do vyššej nádoby a šľahajte ručným mixérom až do chvíle, kým sa nevytvorí šľahačka. Potom šľahajte ďalej – začne sa vytvárať maslo, ktoré sa oddeľuje od ostatnej tekutiny – srvátky. Vo chvíli, keď je maslo dostatočne hutné, vyklopíme ho  a syrovátku scedíme. Potom hrudku masla miesime rukami na doštičke pod prúdom studenej vody, aby sa z nej vylúčil zbytok srvátky.

Mohlo by vás zaujímať

Rajčiny a triky s nimi

Rajčiny a triky s nimi

Aj vy máte radi rajčiny a pochúťky z nich? Ak áno, zaiste oceníte zopár rajčinových trikov: Chcete pokrájať zmäknuté paradajky? Priveľmi mäkké rajčiny vložte na… Čítaj ďaľej

Potom hrudku masla dáme do mixéra, znovu premiešame a zlejeme zvyšky tekutiny. Podľa potreby tento postup opakujeme celkovo trikrát, pokiaľ z masla nevytečie už len čistá voda. Hotové maslo môžeme ochutiť soľou alebo bylinkami podľa vlastného výberu. Natreté na čerstvom chlebíku chutí neodolateľne!

Save

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach