Baklažán s čerstvou mätou
Energetická hodnota jedla: 1079 kJ / 258 kcal
Suroviny ( rozpočet pre 4 – 6 osôb ):
1 kg baklažánov, olej na praženie, 60 ml olivového oleja, 4 strúčky pretlačeného cesnaku, 2 lyžice jablkového octu,...
Cestovinový šalát s hubami
Suroviny:
60 g varených cestovín, polovica cibule, 30 g šunky, 30 g fety (ale môže byť i blaťácke zlato), cesnak, 50 g čínskej kapusty, 3 čerstvé šampiňóny, štipka soli, čerstvé korenie, lyžica olivového oleja, lyžica...
Špenátová omeleta s hubami
v jednej porcii: 205 kcal (841 kJ), 17 g bielkovín, 22 g sacharidov, 7 g tukov, 2 g nasýtených tukov, 108 mg cholesterolu, 6 g vlákniny, 1,144 mg sodíka
Suroviny ( rozpočet na 2...
Závin s brokolicou, syrom a vlašskými orechmi
v jednom reze: 212 kcal (869 kJ), 11 g bielkovín, 20 g sacharidov, 10 g tukov, 3 g nasýtených tukov, 42 mg cholesterolu, 2 g vlákniny, 375 mg sodíka
Suroviny ( na 1 bochník asi...
Vajíčková omeleta alla pugliese
Energetická hodnota jednej porcie: 240 kcal
Suroviny ( rozpočet na 4 porcie ):
6 vajec, 1 tuniak v konzerve, 1 červená paprika, 1 žltá paprika, 2 lyžice kapár, 1 veľká cibuľa (jemne nakrájaná), 4 lyžice extra...
Špenátové halušky s nivovou omáčkou
Suroviny ( rozpočet na 4 porcie ):
600 g polohrubej múky, 450 g mrazeného špenátu, 150 g čerstvých šampiňónov, 100 g syra niva, 200 ml smotany na varenie, soľ, mleté čierne korenie, 1 PL olej,...
Syrové wafle
Suroviny:
250 g rastlinné maslo, 250 ml pochuťková (kyslá) smotana, 5 ks vajec, 100g maizéna (kukuričný, alebo zemiakový škrob), 150 g strúhaný syr, 250 g hladká múka špeciál, 100 ml voda, 1 malá lyžicka...
Hrianky s hubami a vajíčkom
Suroviny:
4 ks toastového chleba, 300 g húb,1 cibuľa, 3 vajcia, soľ, mleté čierne korenie, 1/2 čajovej lyžičky mletej rasce
Postup:
Huby očistíme a pokrájame na kocky. Cibuľu očistíme, nakrájame nadrobno a necháme na rozohriatej masti...
Vyprážaná tekvica
Suroviny:
400 g mladej tekvice, 30 g parmezánu, 2 vajcia, 4 lyžice piva, kečup, hladká múka, tuk na vyprážanie, 1 čajová lyžička octu, soľ
Postup:
Tekvicu olúpeme, nakrájame na tenké rezne a odstránime jadrovník. Rezne dáme do...
Kaša podľa Gurieva
Táto kaša je už vyše dvesto rokov ozdobou jedálnych lístkov najlepších reštaurácií nielen v Rusku, ale aj v iných krajinách. Jej autor, vysokopostavený ruský hodnostár prvej štvrtiny 19. storočia D. A. Guriev, bol známy...