Zemiaky s avokádovým dipom
Suroviny na zemiaky s avokádovým dipom(rozpočet na 4 porcie, 764 kcal):
1 kg zemiakov, soľ, 12 pl olivového oleja, 3 vetvičky mäty, 500 g jemného smotanového jogurtu, 4 pl citrónovej šťavy, 1 strúčik...
Tatarčané pirohy – alebo pohánkové pirohy
Tatarčané pirohy - alebo pohánkové pirohy
Kto by nepoznal pirohy - či už so sladkou plnkou, alebo tie na slano. Tatarčané pirohy sú tradičné jedlo z pohánky. Meno im dala tatarka - pohánka, ktorú priniesli...
Pórové zemiaky so slaninou
Suroviny na pórové zemiaky so slaninou ( rozpočet na 4 porcie ):
700 g zemiakov uvarených v šupke,1 väčší pór, 100 g údenej slaniny, 50 g mäkkej salámy, 3 vajcia, 50 g topeného syra,...
Zemiakové carpaccio
Energetická hodnota jednej porcie: 1 841 kJSuroviny ( rozpočet na 4 porcie ):
1000 g zemiakov, soľ, 4 lyžice nakladaných kapár, 140 g čiernych vykôstkovaných olív, 7 ks ančovičiek (očká alebo filety v oleji), 2...
Zemiakové placky so slaninou
Suroviny na zemiakové placky so slaninou (rozpočet pre 4 osoby):
1 kg zemiakov, 1 cibuľa, zväzok petržlenovej vňate, 100 g prerastenej slaninky, soľ, čierne korenie, 30 g masla, 2 žĺtky, trocha muškátového orieška, trocha...
Domáce zemiakové lupienky
Suroviny na domáce zemiakové lupienky:
4 zemiaky, 3 polievkové lyžice oleja, soľ, mletá červená paprika
Postup:
Pekáče si vyložíme papierom na pečenie. Ponatierame ich pierkom olejom. Zemiaky ošúpeme a umyjeme. Nakrájame ich na plátky hrubé asi 2...
Hliva ustricová na mladých zemiakoch
Hliva ustricová na mladých zemiakoch - suroviny:
300 g hliva, 500 g mladých zemiakov 500 g, mladý hrášok 250 g, 1dcl oleja, petržlenová vňať - za hrsť, soľ, korenie, zelený listový šalát
Šalátová zálievka: 2 PL...
Zemiaky na sedliacky spôsob
Suroviny na zemiaky na sedliacky spôsob (rozpočet pre 4 osoby):
1 kg zemiakov, 200g anglickej slaninky, ½ cukiny, soľ, cayanské korenie, sladká paprika, 3 vajcia, 75 g ovčieho syra, 1 lyžice oleja, špenátové listy, cibuľová...
Tradičné bryndzové pirohy netradične
Suroviny na tradičné bryndzové pirohy netradične:
Pirohy: 600 g zemiakov, 300 g polohrubej múky, 2 vajcia, 400 g bryndze, 150 g červenej cibule, 200 g pochúťkovej kyslej smotany, 80 g píniových orieškov, 15 g...
Pečené zemiakové placky
Suroviny na pečené zemiakové placky (rozpočet pre 4 osoby):
600 g ošúpaných zemiakov, 2 lyžice nakrájanej petržlenovej vňate
Postup:
Zemiaky nastrúhame nahrubo, pridáme petržlenovú vňať, zamiešame a rozdelíme na 4 porcie. Placky položíme na...