Dnes je pondelok, 6. mája 2024, sviatok má Hermína

Jedlá zo zemiakov

Zemiaky s avokádovým dipom

Suroviny na zemiaky s avokádovým dipom(rozpočet na 4 porcie, 764 kcal): 1 kg zemiakov, soľ, 12 pl olivového oleja, 3 vetvičky mäty, 500 g jemného smotanového jogurtu, 4 pl citrónovej šťavy, 1 strúčik...
Tatarčané pirohy

Tatarčané pirohy – alebo pohánkové pirohy

Tatarčané pirohy - alebo pohánkové pirohy Kto by nepoznal pirohy - či už so sladkou plnkou, alebo tie na slano. Tatarčané pirohy sú tradičné jedlo z pohánky. Meno im dala tatarka - pohánka, ktorú priniesli...

Pórové zemiaky so slaninou

Suroviny na pórové zemiaky so slaninou ( rozpočet na 4 porcie ): 700 g zemiakov uvarených v šupke,1 väčší pór, 100 g údenej slaniny, 50 g mäkkej salámy, 3 vajcia, 50 g topeného syra,...
Zemiakové carpaccio

Zemiakové carpaccio

Energetická hodnota jednej porcie:  1 841 kJSuroviny ( rozpočet na 4 porcie ): 1000 g zemiakov, soľ, 4 lyžice nakladaných kapár, 140 g čiernych vykôstkovaných olív, 7 ks ančovičiek (očká alebo filety v oleji), 2...

Zemiakové placky so slaninou

Suroviny na zemiakové placky so slaninou (rozpočet pre 4 osoby): 1 kg zemiakov, 1 cibuľa, zväzok petržlenovej vňate, 100 g prerastenej slaninky, soľ, čierne korenie, 30 g masla, 2 žĺtky, trocha muškátového orieška, trocha...

Domáce zemiakové lupienky

Suroviny na domáce zemiakové lupienky: 4 zemiaky, 3 polievkové lyžice oleja, soľ, mletá červená paprika Postup: Pekáče si vyložíme papierom na pečenie. Ponatierame ich pierkom olejom. Zemiaky ošúpeme a umyjeme. Nakrájame ich na plátky hrubé asi 2...

Hliva ustricová na mladých zemiakoch

Hliva ustricová na mladých zemiakoch - suroviny: 300 g hliva, 500 g mladých zemiakov 500 g, mladý hrášok 250 g, 1dcl oleja, petržlenová vňať - za hrsť, soľ, korenie, zelený listový šalát Šalátová zálievka: 2 PL...
zemiaky na sedliacky spôsob

Zemiaky na sedliacky spôsob

Suroviny na zemiaky na sedliacky spôsob (rozpočet pre 4 osoby): 1 kg zemiakov, 200g anglickej slaninky, ½ cukiny, soľ, cayanské korenie, sladká paprika, 3 vajcia, 75 g ovčieho syra, 1 lyžice oleja, špenátové listy, cibuľová...

Tradičné bryndzové pirohy netradične

Suroviny na tradičné bryndzové pirohy netradične: Pirohy: 600 g zemiakov, 300 g polohrubej múky, 2 vajcia, 400 g bryndze, 150 g červenej cibule, 200 g pochúťkovej kyslej smotany, 80 g píniových orieškov, 15 g...
Zemiakové placky

Pečené zemiakové placky

Suroviny na pečené zemiakové placky (rozpočet pre 4 osoby): 600 g ošúpaných zemiakov, 2 lyžice nakrájanej petržlenovej vňate Postup: Zemiaky nastrúhame nahrubo, pridáme petržlenovú vňať, zamiešame a rozdelíme na 4 porcie.  Placky položíme na...