Pečené bravčové plece špikované klinčekmi
Suroviny na pečené bravčové plece špikované klinčekmi (rozpočet pre 4 porcie):
1 1/2 kg mäsa z bravčového pliecka s kožou, 1 cibuľu, 7 strúčikov cesnaku, 3/4 l hovädzieho vývaru (príp. kocku bujónu), malé množstvo piva,...
6 faktov, ktoré definujú lásku
Čo je láska? Fakty, ktoré je dobré vedieť
Láska je jednou z najdôležitejších, a pritom najčastejšie nepochopených emócií, ktoré prežívame. Každý z nás vníma osamelosť ako bolestivú skúsenosť, pretože spojenie s iným človekom je pre nás úplne prirodzenou záležitosťou....
Paradajková ryža s bazalkou
Energetická hodnota jednej porcie: 677 kcal
Suroviny (rozpočet pre 3 porcie):
1 cibuľa, 1 polievková lyžica oleja, 125 g ryže, 2 dcl zeleninového vývaru, pol konzervy olúpaných paradajok, mleté čierne korenie, soľ, mletá červená paprika,...
Ananásové smoothie
Suroviny:
1 ananás, voda z 1 kokosového orecha, vetvička mäty
Postup:
Všetky suroviny dáme spolu do mixéra a zmixujeme do peny. Hotové smoothie podávame v pohároch. Pohár ozdobíme podľa vlastného uváženia ananásom alebo kúskom mäty.
Autor: Zuzana Frešo
Rýchly jahodový dezert
Suroviny na rýchly jahodový dezert:
jahody, bazový kvet, mäta, balzamikový ocot, javorový sirup, vlašské orechy
Postup:
Jahody očistíme, pokrájame na kúsky a vložíme do misky alebo pohára na stopke. Pridáme vlašské orechy. Pokvapkáme trochou javorového...
Roztopený camembert na chlebe
Energetická hodnota jednej porcie: 420 kcal
Suroviny (rozpočet na 4 porcie):
4-6 plátkov ražného chleba alebo orechového chleba, asi 40 dkg camembertu, maslo, mleté čierne korenie
Postup:
Rozpálime v panvici 2 polievkové lyžice masla do spenenia. Opečieme na...
Šalát s ryžou a banánom
Suroviny (rozpočet na 4 porcie):
150 g dlhozrnnej ryže, 4 ks kuracích pŕs, 1 banán, 50 g hrozienok, kurkuma, citrón, olivový olej, soľ
Zálievka: lyžička horčice, lyžička cukru, štipka zázvoru, balsamicový ocot, olivový olej
Postup:
Ryžu uvaríme...
Parfé z kuracej pečienky
Energetická hodnota jednej porcie: 667 kcal
Suroviny (rozpočet pre 4 porcie):
Na pečienkovú masu: 6 dkg cibule, 1/16 l bieleho portského vína, 1/16 l sherry, kg kuracích pečienok, 3 vajcia, 40 dkg masla, 30 dkg...
Grécky šalát s Balzamikom
Suroviny ( rozpočet na 1 porciu ):
2 stredne veľké paradajky, 1/2 stredne veľkej uhorky, 1/2 malej fialovej cibule, 6 čiernych olív, 1/2 stredne veľkej zelenej papriky, 1 polievková lyžica Balzamikového octu, 100 ml balzamikového...
Čakankový sirup
Suroviny:
1 diel nadrobno natrhaných kvietkov čakanky, 3 diely cukru na prípravu sirupu z kvetov bazy a byliniek
Postup:
Kvety čakanky vložíme do keramického mažiara a dôkladne ich potlačíme, presypeme cukrom, dobre premiešame, vložíme do sklenej nádoby...