Tekvicové ravioly
Tieto špeciálne tekvicové ravioly zo severného Talianska sa tradične pripravujú na Štedrý večer. Výborné chutia aj s paradajkovou omáčkou.
Suroviny (4 porcie):
60 g Paniermehl - Breadcrumbs strúhanka Schär, 300 g cesto na prípravu cestovín Schär,...
Pikantné zapekané cestoviny
Suroviny:
400 g mäsovo – sójová zmes na špagety Morca-della, 1 balík cestovín (najvhodnejšie sú špirály, makaróny, alebo mašle), 2 strúčiky cesnaku, Chilli korenie, 150 g syru Niva, 4 lyžice oleja
Postup:
Cestoviny uvaríme do polomäkka. Otvoríme...
Zapečené strigoloni s aljašským lososom, paradajkami a mozzarelou
Suroviny:
2 ks aljašského lososa, 0,1 kg paradajok, 0,05 kg šalotky, 0,01 kg bazalky, 0,1 kg mozzarelly, 0,05 l olivového oleja, 0,5 kg cestovín strigoloni, 0,2 l smotany, 0,05 kg parmezánu, 0,01 kg cesnak, soľ,...
Šalát Adria
Suroviny ( rozpočet pre 4 osoby):
250 g cestovín, konzerva 425 ml sterilizovanej fazule so zeleninou v pikantnej omáčke, 120 g tuniaka (konzervovaný v oleji), 50 g olivového oleja, 20 g balzamikového octu, korenie na...
Cestoviny so shiso
Suroviny:
6 šálok kuracieho bujónu,1 malá konzerva tuniaka, 3 PL sójovejomáčky podľa chut, ČL nakladaného zázvoru, 2 hrste húb enoki, / balenie čerstvých Uddon cestovín, plátky opražených Nóri rias nadrobene najemno, strúčiky na tenko pokrájaného...
Celozrnné cestoviny s kalerábom
Suroviny:
100 g cestovín celozrnné špirály, 1 ks stredne veľký kaleráb, 1 ks menšiej cibule, olej, soľ, mleté čierne korenie
Postup:
Na osolenom oleji si orestujeme na drobno nakrájanú cibuľku. Keď je takmer hotová, pridáme na hrubo...
Chrumkavé špagety s tuniakom
Suroviny (rozpočet pre 4 osoby):
2 konzervy tuniaka na cestoviny, 400 g cestovín špagety, 2 zrelé paradajky, 2 krajce chleba, 2 strúčiky cesnaku, štipľavá paprika, 2 PL extra panenského olivového oleja, čerstvý petržlen, soľ...
Cestoviny so syrom Niva
Suroviny:
1 vrecko cestovín - skrutky, trochu oleja, šunka, šampiňóny, 15 dkg syra Niva, 150 ml sladkej smotany, 3-4 strúčiky cesnaku
Postup:
Cestoviny uvaríme podľa návodu a necháme odkvapkať. Na panvici si rozohrejeme trochu oleja, na ktorom...
Cannelloni plnené tuniakom
Energetická hodnota 1 porcie: 550 kcal
Suroviny ( rozpočet na 4 porcie ):
12 plátkov lasagní, 2 x 160 g tuniaka v olivovom oleji, 50 g kapár, 2 natvrdo uvarené vajcia, 50 g syra...
Cestovinový šalát s tuniakom
Máte chuť na rýchly a ľahký obed? Vyskúšajte tento vynikajúci cestovinový šalát s tuniakom.
Suroviny ( rozpočet pre 4 osoby ):
450 g mrazených zelených fazuľových strukov, 360 g cestovín penne, 1 červená paprika, 1 červená...