Dnes je nedeľa, 28. apríla 2024, sviatok má Jarmila

Mäso

Osso Bucco

Osso bucco

Osso buco (oso buko) je milánska špecialita z plátkov teľacieho mäsa preseknutého cez špikovú kosť, duseného so zeleninou, bielym vínom a vývarom. Často býva doplnené omáčkou zvanou gremolata a tradične sa podáva s risotto...

Jahňacie kotlety s bylinkovou ryžou

Suroviny na jahňacie kotlety s bylinkovou ryžou (rozpočet na 4 porcie): 800 g jahňacích kotliet ( 16 ks á 50g), olivový olej, soľ, korenie, cesnak, rozmarín,Ryža - 200 g ryže, petržlenová vňať, 100 g...

Srnčí chrbát na oravský spôsob

Zverina patrí medzi najzdravšie mäso, ktoré by však malo vždy pochádzať z overených zdrojov, kde je záruka zdravotnej bezchybnosti. Mäso sa musí tiež dostatočne tepelne upraviť. Srnčie mäso patrí k najobľúbenejším druhom zveriny. Obsahuje...

Sviečkovica z jeleňa so zeleninovou omáčkou

Klasický recept českej kuchyne sme tentokrát spravili z exkluzívneho mäska. Sviečkovica z jeleňa je najkvalitnejšie mäso z ktorého môžete pripraviť túto klasiku. Sviečkovica z jeleňa so zeleninovou omáčkou - suroviny: 800 g jelenej sviečkovice, ¼...

Losos na olivách

Suroviny na prípravu lososa na olivách: 400 g lososa, 150 g vykôstkovaných olív(zelené aj čierne spolu), 50 g paradajok, 1 malá cibuľa, 4 lyžice olivového oleja, 100 ml bieleho vína, 1 citron, soľ, kôpor,...

Štrasburský pekáč

Suroviny na štrasburský pekáč (rozpočet pre 4 osoby): po 250 g bravčového, jahňacieho a hovädzieho pliecka, 1 strúčik cesnaku, 3/4 lyžičky soli, 1 lyžička tymianu, 1 bobkový list, 1/2 lyžičky mletého čierneho korenia, 400...

Valentínsky Steak

Suroviny na Valentínsky Steak: 600 g hovädzieho mäsa (prípadne bravčového), bylinky podľa chuti, 150 g oleja, 300 g červenej papriky, 200 g cukiny, soľ, na čerstvo zomleté korenie, trocha kvalitného koňaku Postup: Na prípravu steaku je najlepšia...

Foie gras créme brulé nátierka z husacej/kačacej pečene 

Muž v kuchyni, foodbloger Juraj pripravil v spolupráci s Karpatským KB špeciálnu  francúzsku variáciu veľkonočnej kuchyne. Seriál receptov s Karpatským KB  v pánskom podaní  je dôkazom toho, že poctivé menu, varenie ale aj pečenie si môžu vziať na starosť aj páni....

Jahňací satay s kokosom

Saté (angl. satay) je pôvodne indonézsky pokrm z ochuteného mäsa vo forme špízu, ktorý je pripravený na grile. Pochádza z ostrova Jáva. V Indonézii sa saté stalo národným jedlom a odtiaľ sa rozšírilo aj...
Kuracie dolné stehienka

Kuracie dolné stehienka v barbecue – kávovej omáčke

Skúste trocha zaexperimentovať a pripravte si kuracie dolné stehienka v barbecue - kávovej omáčke. Suroviny na kuracie dolné stehienka v barbecue - kávovej omáčke: 1 kg kuracích dolných stehienok, 2 PL instantnej kávy, 2 cibule, 2...