Kuracie stripsy s dipom z Karpatského KB
Milé dámy aj milí páni, tento video-seriál receptov s Karpatským KB vám prináša „Muž v kuchyni“. Juraj Praženka, ktorý je dôkazom toho, že poctivé menu,...
Mäsové guľky s tarhoňou a bylinkami
Suroviny na mäsové guľky s tarhoňou, gréckym jogurtom a bylinkami
Na mäsové guľky:
800 g mletého morčacieho mäsa (najlepšie z horného vykosteného stehna)
1 šálka uvarenej vychladnutej ryže (sálka...
Kura na bielom víne
Suroviny na kura na bielom víne:
10 ks horných kuracích stehien aj s kosťou a kožou
100 g prerastenej slaniny
1 väčšia cibuľa
4 strúčiky cesnaku
Trochu olivového oleja
Soľ, čerstvo mleté...
Tacos šalát
Suroviny na tacos šalát:
cca 15 minút + marinovanie / 2 - 3 porcie
Marináda:
2 PL medu
2 PL hnedého cukru
100 ml Karpatského KB
40 ml worcestrovej omáčky
2...
Jedno cesto, tri recepty a tri vína
Šťastné a veselé s Vitisom
250 g hladkej pšeničnej múky
250 g hladkej ražnej múky
150 g trstinového cukru
150 g medu
100 g masla
2 vajcia
1 PL kakaa
1 ČL kypriaceho prášku
1...
Pohánkové curry
Suroviny na pohánkové curry:
1 šálka celej pohánky (šálka s objemom 250 ml)4 mrkvyPolovice menšej tekvice hokaidoTrochu olivového oleja2 PL rajčinovej hustej pasty1 ČL celej rasce2...
Hrušková sezóna v plnom prúde – hruškový chlebík
Jesenná sezóna hrušiek je opäť v plnom prúde a to je skvelá príležitosť vychutnávať si ich všetkými možnými spôsobmi. Ak radi varíte, či pečiete, určite...
Biela pizza s hubami a bylinkami
Biela pizza s hubami a bylinkami - suroviny (rozpočet na 2 pizze):
Na cesto:
300 g hladkej múky170 ml vlažnej vody1 PL olivového oleja1 sáčok sušeného droždia1...
Citrónovo-cesnakové špízy
Suroviny na citrónovo-cesnakové špízy:
750 g kuracích pŕs1 dcl olivového oleja3 strúčiky cesnakuŠťava z polovice citrónaSoľ, čerstvo mleté čierne koreniePetržlenová vňať2 ČL sušenej cibule3 PL sójovej...
Minihamburgre
Suroviny na minihamburgre:
Na domáce hamburgrové žemle:
500 g hladkej múky300 ml mlieka60 g masla1/2 kocky čerstvého droždia1 vajce1 zarovnaná PL kryštálového cukru1,5 ČL soli1 vajce...