Jesenná sezóna hrušiek je opäť v plnom prúde a to je skvelá príležitosť vychutnávať si ich všetkými možnými spôsobmi. Ak radi varíte, či pečiete, určite oceníte v kuchyni pri príprave mäsa i sladkých dobrôt Karpatské KB Hruška. Inšpirujte sa receptami, ktoré vytvorila skvelá foodblogerka @stvoryzkuchyne na hruškovú tému.
Suroviny na hruškový chlebík:
- 2 vajíčka
- 150 g kryštálového cukru
- 100 ml rastlinného oleja
- 80 g bieleho jogurtu
- 210 g hladkej múky
- 2 ČL prášku do pečiva
- 1 ČL sódy bikarbóny
- 1 ČL mletej škorice
- 1 hrsť orechov
- 2 hrušky
- 1 PL masla
- 1 PL hnedého cukru
- 1/2 ČL škorice
- 30 ml Karpatské KB Hruška
- 1 škoricový cukor
Postup:
Hrušky si nakrájame na malé kocky. Na panvici si necháme rozpustiť maslo. Pridáme hnedý cukor, hrušky, škoricu, podlejeme Karpatským KB Hruška a cca 5 minút povaríme do polomäkka. Odstavíme a necháme chladnúť. Vajíčka s cukrom vyšľaháme do peny. Pridáme olej a jogurt a prešľaháme. V miske si zmiešame múku, prášok do pečiva, sódu a škoricu. Zmes pomaly vmiešame do vajíčkovej zmesi.
Na záver vmiešame nasekané orechy a skoro celé hrušky. Cca 1-2 PL odložíme bokom.
Do malej chlebíkovej formy, ktorú vyložíme papierom na pečenie, nalejeme polovicu cesta, posypeme škoricovým cukrom a nalejeme zvyšok cesta. Navrch pridáme zvyšné hrušky.
Mohlo by vás zaujímať
Pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov cca 70 minút.
Recept a foto: @stvoryzkuchyne v spolupráci s Karpatským KB.
Ďalšie recepty nájdete na www.karpatskebrandy.sk
Karpatské KB a variácie KKB Hruška alebo KKB Škorica-Klinček nájdete za výhodné ceny na www.najnapoje.sk