Hrušková sezóna v plnom prúde – hruškový chlebík

Doba prípravy 85 minútNáročnosť

Jesenná sezóna hrušiek je opäť v plnom prúde a to je skvelá príležitosť vychutnávať si ich všetkými možnými spôsobmi. Ak radi varíte, či pečiete, určite oceníte v kuchyni pri príprave mäsa i sladkých dobrôt Karpatské KB Hruška. Inšpirujte sa  receptami, ktoré vytvorila skvelá foodblogerka @stvoryzkuchyne na hruškovú tému.

Suroviny na hruškový chlebík:

  • 2 vajíčka
  • 150 g kryštálového cukru
  • 100 ml rastlinného oleja
  • 80 g bieleho jogurtu
  • 210 g hladkej múky
  • 2 ČL prášku do pečiva
  • 1 ČL sódy bikarbóny
  • 1 ČL mletej škorice
  • 1 hrsť orechov
  • 2 hrušky
  • 1 PL masla
  • 1 PL hnedého cukru
  • 1/2 ČL škorice
  • 30 ml Karpatské KB Hruška
  • 1 škoricový cukor
Hruškový chlebík

Postup:

Hrušky si nakrájame na malé kocky. Na panvici si necháme rozpustiť maslo. Pridáme hnedý cukor, hrušky, škoricu, podlejeme Karpatským KB Hruška a cca 5 minút povaríme do polomäkka. Odstavíme a necháme chladnúť. Vajíčka s cukrom vyšľaháme do peny. Pridáme olej a jogurt a prešľaháme. V miske si zmiešame múku, prášok do pečiva, sódu a škoricu. Zmes pomaly vmiešame do vajíčkovej zmesi.

Na záver vmiešame nasekané orechy a skoro celé hrušky. Cca 1-2 PL odložíme bokom.

Do malej chlebíkovej formy, ktorú vyložíme papierom na pečenie, nalejeme polovicu cesta, posypeme škoricovým cukrom a nalejeme zvyšok cesta. Navrch pridáme zvyšné hrušky.

Mohlo by vás zaujímať

Jablkový tart

45 minútČakáte návštevu? Máme pre Vás tip na rýchly a chutný recept,  v kombinácii kvalitným vínom. Suroviny na jablkový tart: Na cesto: 200 g hladkej múky 140 g… Čítaj ďaľej

Pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov cca 70 minút.

Recept a foto: @stvoryzkuchyne  v spolupráci s Karpatským KB.

Ďalšie recepty nájdete na www.karpatskebrandy.sk

Karpatské KB a variácie KKB Hruška alebo KKB Škorica-Klinček nájdete za výhodné ceny na  www.najnapoje.sk

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach