Fazuľová polievka s kakaom
Fazuľová polievka s kakaom suroviny:
500 g uvarenej čiernej fazule, 20 g drvených kakaových bôbov, 200 g kvalitného paradajkového pretlaku, 1 ks čili papričky, 1 strúčik cesnaku, 250 g mrkvy, 1 zväzok petržlenovej vňate,...
Paradajková polievka s kokosovým mliekom a krevetami
Suroviny na paradajková polievka s kokosovým mliekom a krevetami( rozpočet pre 4 osoby ):
16 ks kreviet, 4 ČL čili omáčky, 20 g čerstvého zázvoru, 2 strúčiky cesnaku, 800 g lúpaných paradajok z konzervy (...
Cesnaková polievka
Cesnaková polievka je vhodnou variantou napríklad pri chrípke alebo prechladnutí.
Suroviny na cesnakovú polievku:
5 až 6 strúčikov cesnaku (prípadne aj viac), 1/2 menšej cibule, olej, hladkú múku, 1 vajce, mletú červenú papriku, mleté čierne korenie,...
Mexická polievka
Suroviny na recept Mexická polievka:
10 sušených rajčín (nie naložených v oleji),1 šálok vriacej vody, 2 nadrobno nakrájané cibuľky, 3 pretlačené strúčiky cesnaku, 1/4 lyžičky chilli, 2 lyžice oleja, 1 lyžička mletej rasce, 1/3 šálky...
Cícerová polievka s cestovinami
Cícerová polievka s cestovinami je lahodný zeleninový vývar.
Suroviny (4 porcie):
400 g Capelli d'Angelo Schär, 1 malý kel, 200 g sušený cícer alebo 250 g konzervovaného cíceru, stonkový zeler, 1 malá mrkva, 1 zemiak, 1...
Cviklová polievka s topinamburom
Cviklová polievka s topinamburom je výborná na zahriatie
Suroviny na cviklovú polievku s topinamburom ( rozpočet pre 4 osoby ):
1 cibuľa, 2 PL olivového oleja, 250 g očistenej červenej repy, 200 g očisteného topinamburu, 200...
Ajo blanco – studená mandľová polievka
Ajo blanco je populárna studená Španielska polievka, ktorá je typická pre Granadu and Málagu (Andalusia). Polievka má pôvod v kuchyni starých rimanov.
Suroviny na Ajo blanco ( rozpočet na 10 porcií ):
400 g lúpané mandlí, 8 strúčikov cesnaku, morská...
Karfiolová polievka s bylinkami
Suroviny na karfiolovú polievku s bylinkami:
250 g karfiolu, 1 cibuľa, soľ, petržlenová vňať, mletá rasca, mleté čierne korenie, voda, trochu olivového oleja.
Postup:
Nadrobno nakrájanú cibuľku osmažíme na oleji, pridáme karfiol, ktorý sme rozobrali na ružičky,...
Polievka z oranžovej šošovice
Táto polievka sa výborne hodí do tohoto obdobia, kedy nie je k dispozícií veľa čerstvej zeleniny ani byliniek. Strukoviny nič nepokazia, nielen zasýtia, ale aj poriadne zahrejú.
Šošovica obsahuje trikrát viac vápnika než obilniny a sedemkrát...