Dnes je piatok, 3. mája 2024, sviatok má Galina

Predjedlo

Oškvarkové pagáče

Suroviny na oškvarkové pagáče: 500 g hladkej múky, 500 g hrubej múky, 250 g masla, 1 ks 250 g kyslej smotany,  1 a pol vajca (zvyšok na potretie), 700 g mletých oškvarkov, 2 balíčky instantného droždia, soľ Postup: Z prísad,...
Husacia pečeň

Husacia pečeň

Husacia pečeň - suroviny ( rozpočet pre 2 osoby): 500 g husacej pečene, mlieko, hladká múka, lyžicu husacej masti, cibuľu, mletou nepálivá paprika, 2 dl vývaru, soľ Postup: Umytú celú husaciu pečeň vložíme na pol hodiny do...

Chutná nátierka z hríbikov

Chutná nátierka z hríbikov - suroviny: 2 cibule, slnečnicový olej, 300 g čerstvých šampiňónov, vegeta , mleté čierne korenie, rasca, 1/2 hubového bujónu, 200 g strúhaného údeného tofu, mleté čierne korenie a sójové mlieko. Postup: Nakrájanú cibuľu...

Zelenina na provensálsky štýl

Zelenina na provensálsky štýl alebo ratatouille býva väčšinou servírovaný samostatne, často s chlebom, niekedy býva používaný ako náplň do palaciniek a len výnimočne ako príloha k iným pokrmom. K základným ingredienciám patria paradajky, cesnak,...

Obložený chlebíček s krevetami

Obložený chlebíček s krevetami patrí medzi hriešne delikatesy:-) Suroviny na obložený chlebíček s krevetami: 4 krajce toastového chleba, maslo, listy hlávkového šalátu alebo rukola, 2 vajcia uvarené na tvrdo, 400 - 450 g krevety, 1/2 dl...
Huspenina z kačacích pŕs

Huspenina z kačacích pŕs

Huspenina z kačacích pŕs je naozaj dobrota. Vyskúšajte náš recept. Huspenina z kačacích pŕs - suroviny ( rozpočet na 4 porcie ): 1 kus kačacích pŕs, 2 bravčové paprčky,  150 g koreňovej zeleniny, 1...

Už ste pripravovali jedlo so syrom Raclette?

Máme pre vás jednoduchý recept hotový do 30 minút! Čakáte dnes večer návštevu? Potrebujete recept na chutnú, jednoduchú a rýchlu večeru? Siahnite po našom recepte. Chutné pečené zemiaky zapečené syrom Raclette a doplnené zeleninou zasýtia nielen...

Vianočné Gougeres

Gougères je vo francúzskej kuchyni pečené slané choux pečivo z choux cesta zmiešaného so syrom. Existuje veľa variantov. Syr je bežne strúhaný Gruyère, Comté alebo ementál, ale existuje veľa variantov s použitím iných syrov...
Vegetariánsky burger

Vegetariánsky burger s paradajkovou salsou a bielymi fazuľami

Pripravte si najlepší vegetariánsky burger s paradajkovou salsou a bielymi fazuľami Suroviny na vegetariánsky burger s paradajkovou salsou a bielymi fazuľami: Hamburger žemle so sézamom, 200 g bielych fazúľ, 3 veľké paradajky, 1 červená cibuľa, 1 strúčik...

Nátierka proti chrípke

Keď cítime, že na nás „niečo ide“ Začína nás pobolievať hrdlo alebo máme príznaky začínajúcej nádchy, urobme si  účinnú nátierku proti chrípke: Mrkvu a chren postrúhame najemno, pridáme 1 – 2 lyžice majolky a trochu...