Dnes je pondelok, 29. apríla 2024, sviatok má Lea

Nátierky

Pórová pomazánka

Pórová pomazánka - suroviny: 1 maslo, 1 mäkký tvaroh, 2 lyžice bieleho jogurtu, 1 lyžica pikantnej horčice, 2 strúčiky cesnaku, pór, soľ, drtená rasca Postup: Vymiešame maslo s tvarohom, bielym jogurtom, horčicou a rozotretým cesnakom, pridáme na...

Tvarohová pomazánka s pažítkou

Tvarohová pomazánka s pažítkou - suroviny: 150 g pomazánkového masla, 50 g tvarohu (aj viac podľa chuti), pažítka, cesnak, cibuľa Postup: Zeleninu nasekáme na kúsky, všetko zmiecšame dokopy a necháme uležať v chladničke.
Syrová nátierka so sójou

Syrová nátierka so sójou

Syrová nátierka so sójou - suroviny: 100 g sójových kúskov, vodu, mlieko, soľ, 100g smotanového syra Niva, 50 g masla, trošku mletej červenej papriky, trocha mletej rasce, 2 lyžice mlieka na rozriedenie Postup: Sójové kúsky...

Tri pikantné nátierky

Suroviny na tri pikantné nátierky (rozpočet pre 4 osoby): 250 g smotanového tvarohu, 1/8 l smotanového jogurtu, 1 lyžička mletej červenej papriky, 1 lyžica kečupu, 100 g strúhanej cibule, soľ a mleté čierne korenie,...

Bylinkové maslo s medvedím cesnakom

Suroviny na bylinkové maslo s medvedím cesnakom: 250 g masla, za hrsť medvedieho cesnaku, 2 lyžice čerstvého petržlenu, 2 lyžice čerstvej pažítky, 1 polievková lyžica citrónovej šťavy, soľ a korenie. Postup: Bylinky nasekáme nadrobno a dáme ich...

Chrenová pena

Chrenová pena - suroviny: 50 g čerstvého chrenu0,5 l šľahačky 33%100 g kyslej smotanysoľ, korenie1 ks citrónu4 pl želatíny30 g hnedého cukru Postup: Do hrnca dáme zohriať šľahačku, pridáme nastrúhaný chren, namočenú želatínu ochutíme soľou, korením, citrónom...

Tvarohová nátierka s cviklou

Tvarohová nátierka s cviklou - suroviny: 2 krajce tmavého chleba, 1 polievková lyžica tvarohu, 1 čajová lyžička postrúhanej cvikle, 1 čajová lyžička bieleho jogurtu, medzi prsty soli, 3 zrnká rasce Postup: Všetko premiešame a natrieme na jeden...

Pažítková pomazánka

Pažítková pomazánka - suroviny: 2 vajcia, 30 dkg masla, pažítka (čerstvá, zmrazená), tavený syr – napríklad Lunex, trochu plnotučnej horčice, soľ Postup: Uvarené vajcia natvrdo nakrájame do misky, pridáme tavený syr, maslo, horčicu, soľ, a nakoniec vmiešame...
Koktail z Aljašského lososa

Koktail z Aljašského lososa

Suroviny na koktail z Aljašského lososa: 2 ks aljašský losos vo vlastnej šťave, 100 g majonéza, 1/2 hlávkového šalátu, 4 ks prepeličie vajíčka, 20 g kaviáru z lososa, soľ, farebné korenie, citrónová šťava, čerstvý kôpor,...

Hráškové bruschetty so šampiňónmi

Suroviny na hráškové bruschetty so šampiňónmi: 200 g mrazeného hrášku2 PL maslasyr Fetahrsť vlašských orechovčierne korenie, chlieb2 hrste šampiňónov1 PL masla3 PL Karpatského KB2 PL balsamicosoľ Postup: Na olivovom oleji opečieme krajce chleba. Odložíme bokom. V horúcej osolenej...