Pórová pomazánka
Pórová pomazánka - suroviny:
1 maslo, 1 mäkký tvaroh, 2 lyžice bieleho jogurtu, 1 lyžica pikantnej horčice, 2 strúčiky cesnaku, pór, soľ, drtená rasca
Postup:
Vymiešame maslo s tvarohom, bielym jogurtom, horčicou a rozotretým cesnakom, pridáme na...
Tvarohová pomazánka s pažítkou
Tvarohová pomazánka s pažítkou - suroviny:
150 g pomazánkového masla, 50 g tvarohu (aj viac podľa chuti), pažítka, cesnak, cibuľa
Postup:
Zeleninu nasekáme na kúsky, všetko zmiecšame dokopy a necháme uležať v chladničke.
Syrová nátierka so sójou
Syrová nátierka so sójou - suroviny:
100 g sójových kúskov, vodu, mlieko, soľ, 100g smotanového syra Niva, 50 g masla, trošku mletej červenej papriky, trocha mletej rasce, 2 lyžice mlieka na rozriedenie
Postup:
Sójové kúsky...
Tri pikantné nátierky
Suroviny na tri pikantné nátierky (rozpočet pre 4 osoby):
250 g smotanového tvarohu, 1/8 l smotanového jogurtu, 1 lyžička mletej červenej papriky, 1 lyžica kečupu, 100 g strúhanej cibule, soľ a mleté čierne korenie,...
Bylinkové maslo s medvedím cesnakom
Suroviny na bylinkové maslo s medvedím cesnakom:
250 g masla, za hrsť medvedieho cesnaku, 2 lyžice čerstvého petržlenu, 2 lyžice čerstvej pažítky, 1 polievková lyžica citrónovej šťavy, soľ a korenie.
Postup:
Bylinky nasekáme nadrobno a dáme ich...
Chrenová pena
Chrenová pena - suroviny:
50 g čerstvého chrenu0,5 l šľahačky 33%100 g kyslej smotanysoľ, korenie1 ks citrónu4 pl želatíny30 g hnedého cukru
Postup:
Do hrnca dáme zohriať šľahačku, pridáme nastrúhaný chren, namočenú želatínu ochutíme soľou, korením, citrónom...
Tvarohová nátierka s cviklou
Tvarohová nátierka s cviklou - suroviny:
2 krajce tmavého chleba, 1 polievková lyžica tvarohu, 1 čajová lyžička postrúhanej cvikle, 1 čajová lyžička bieleho jogurtu, medzi prsty soli, 3 zrnká rasce
Postup:
Všetko premiešame a natrieme na jeden...
Pažítková pomazánka
Pažítková pomazánka - suroviny:
2 vajcia, 30 dkg masla, pažítka (čerstvá, zmrazená), tavený syr – napríklad Lunex, trochu plnotučnej horčice, soľ
Postup:
Uvarené vajcia natvrdo nakrájame do misky, pridáme tavený syr, maslo, horčicu, soľ, a nakoniec vmiešame...
Koktail z Aljašského lososa
Suroviny na koktail z Aljašského lososa:
2 ks aljašský losos vo vlastnej šťave, 100 g majonéza, 1/2 hlávkového šalátu, 4 ks prepeličie vajíčka, 20 g kaviáru z lososa, soľ, farebné korenie, citrónová šťava, čerstvý kôpor,...
Hráškové bruschetty so šampiňónmi
Suroviny na hráškové bruschetty so šampiňónmi:
200 g mrazeného hrášku2 PL maslasyr Fetahrsť vlašských orechovčierne korenie, chlieb2 hrste šampiňónov1 PL masla3 PL Karpatského KB2 PL balsamicosoľ
Postup:
Na olivovom oleji opečieme krajce chleba. Odložíme bokom. V horúcej osolenej...