Panenka v satay omáčke so sezamovou zeleninou a s jasmínovou ryžou
Panenka v satay omáčke – suroviny:
180g bravčová panenka nakrájaná na rezance, 1PL arašidové maslo, 1ČL sójová omáčka, 1ČL med, 1Čl sweet chilli sauce, 1dcl kokosové mlieko
Na sezamovú zeleninu potrebujeme nakrájané: hráškové lusky, mrkva, pór, sójové klíčky, chilli, červenú cibuľu, cesnak, sezamový olej, limetková šťava, 1 hrsť čerstvého koriandru, 150g uvarenej jasmínovej ryže, soľ, korenie
Postup:
Kúsky panenky orestujeme na panvici. Keď sú prepečené tak na médium, pridáme arašidové maslo, sójovú omáčku, med, sweet chilli sauce, kokosové mlieko a trošku limetkovej šťavy podľa chuti. Zvlášť si orestujeme do polomäkka zeleninu, dochutíme limetkovou šťavou koriandrom a sezamovým olejom. Panenku servírujeme ju s jasmínovou ryžou.