Kuracie prsia s tandoori masala omáčkou

Doba prípravy 40 minútNáročnosť

Kuracie prsia s tandoori masala omáčkou, Naan chlebom a grilovanou zeleninou

Suroviny:

500 g kuracie prsia, 2 ks cibuľa žltá nakrájaná na tenké plátky, 2 ČL škorica mletá, 2 ČL kurkuma mletá, 2 ČL rímska rasca, 2 ČL mletý koriander, 5 ČL tandoori masala korenia, 3 PL paradajkový pretlak, 2-3 dcl smotana 33%, citrónová šťava, med, soľ na dochutenie

Naan chlieb: 250 g múka hladká, 110 ml mlieko, ½ ČL sóda bikarbóna, 1 ČL soľ, 2 ČL cukor kryštál, 1 PL olej, 50 g roztopené maslo, 10 g čerstvý koriander, citrónová šťava, soľ, čierne mleté korenie

Postup:

Citrónovú trávu, galangal, limetkové listy, na pásiky nakrájané shitake huby, cibuľu, chilli a kuracie mäso orestujeme na malom množstve oleja a zalejeme vývarom. Privedieme do varu a na malom ohni necháme variť cca 20-30 minút. Prilejeme kokosové mlieko a dochutíme rybacou omáčkou, limetou, čerstvým koriandrom a troškou cukru.

Omáčku pripravíme tak, že orestujeme do mäkka cibuľu, pridáme paradajkový pretlak a postupne všetky koreniny. Podlejeme smotanou, necháme prevrieť a vymixujeme do hladka, ak treba prepasírujeme. Dochutíme medom, citrónovou šťavou a štipkou soli.

Kuracie prsia, najlepšie s kožou, ochutíme troškou soli a sprudka opečieme na panvici, najprv kožou dole z oboch strán. Dopečieme v rúre na 180°C, približne 10-12 minút. Po dokončení servírujeme na tanieri s omáčkou.

Na chlieb Naan zmiešame múku, sódu bikarbónu, cukor, soľ,  pridáme mlieko a olej a vypracujeme hladké cesto. Ak by bolo veľmi husté, pridáme trošku mlieka. Cesto necháme prikryté odpočinúť pri izbovej teplote cca 15 minút. Rozdelíme na 5 častí, sformujte guličky, ktoré vyvaľkáme na placky. Opečieme na rozohriatej suchej panvici z oboch strán. Potrieme roztopeným maslom ochuteným čerstvým koriandrom, soľou, korením a citrónovou šťavou.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach