30 minútEnergia: 230 kcal.
Energetická hodnota jedného ks: 230 kcal
Suroviny na jablkové šišky s hrozienkami (rozpočet na 16 ks):
500 g hladkej múky, 100 g cukru, 125 ml mlieka, 42 g droždia, 75 g Hery, 2 vajcia, 300 g jabĺk, 100 g hrozienok, tuk na fritovanie
Postup:
Na múku rozdrobíme droždie, prelejeme ho vlažným mliekom, posypeme cukrom a necháme stáť 20 minút. Pridáme rozpustený tuk a vajce a vypracujeme cesto. Necháme ho vykysnúť. Očistíme jabĺčka, rozpolíme ich, do jamiek nasypeme hrozienka. Ovocie zabalíme do cesta a vyprážame na horúcom oleji asi 15 minút. Jablkové šišky sú výbornou variantou klasických šišiek. Sú ľahšie a šťavnatejšie.