15 minút
Suroviny na plnené kuracie prsíčka:
4 porcie kuracích prsíčok, 100 g Olomouckých tvarůžkov, 1 cibuľa, olej, čierne pivo, soľ, korenie
Postup:
Do jednotlivých kúskov prsíčok narežeme otvor a naplníme ho pokrájanými tvarůžkami. Porcie zopneme ihlou alebo špáradlami, mierne osolíme i okoreníme a opečieme ich na rozpálenom oleji zo všetkých strán. Potom ich podlejeme pivom, pridáme na kolieska nakrájanú cibuľu a pod pokrievkou dusíme domäkka. Ak je ešte treba, podlievame už len vodou či vývarom, pivo dávame iba na začiatku prípravy. Podávame s dusenou ryžou a zeleninovým šalátom.
Olomoucké tvarůžky sú zaujímavou obmenou mnohých receptov. Príprava tohoto receptu je celkom jednoduchá a rýchla.