10 minútEnergia: 345 kcal.
Kakaový kešu dezert je delikátny, nasiaknutý vôňou prírodného kakaa a vanilkovej pasty, ktorý sa priam rozplýva na jazyku.
Suroviny na kakaový kešu dezert ( rozpočet na 4 porcie ):
Na dezert:
100 g kešu orieškov
100 ml agávového sirupu
50 g prírodného kakaa Dr. Oetker
150 ml vody
2 KL Vanilkovej pasty Dr. Oetker
štipka soli
Na ozdobenie:
125 g lesného ovocia (maliny, černice, čučoriedky)
niekoľko lístkov mäty
Okrem toho potrebujeme:
ponorný mixér
dezertné poháre
Postup:
Na prípravu dezertu kešu oriešky namočíme do vody minimálne na hodinu. Potom ich scedíme a vložíme do vyššej nádoby. Pridáme sirup, kakao, vodu, vanilkovú pastu a soľ a všetko ponorným mixérom dôkladne rozmixujeme dohladka.
Kakaový dezert rozdelíme do pohárov a ozdobíme ovocím a lístkami mäty. Odložíme na niekoľko hodín do chladničky.
Nutričné hodnoty:
na porciu / kus | na 100 g / ml | |
Energia | 1442 kJ / 345 kcal | 787 kJ / 189 kcal |
Tuky | 13 g | 7,2 g |
Sacharidy | 41 g | 23 g |
Bielkoviny | 7,3 g | 4 g |
Zdroj: Dr.Oetker