Suroviny na kurací hrniec zo Spiša:
1 PL slnečnicového oleja, 4 kuracie stehná, 1 strúčik cesnaku nakrájaný nadrobno, 100 g údenej slaniny nakrájanej na kocky, 100 g šampiňónov, 4 nakrájané šalotky, 1 PL hladkej múky, 400 ml vody, 1 ČL miešaných byliniek, soľ, mleté čierne korenie, 4 mrkvy
Postup:
Vo väčšom hrnci zohrejeme olej a opečieme na ňom kuracie stehná. Vyberieme a odložíme na teplé miesto. Do hrnca pridáme cesnak, slaninu, šampiňóny a šalotky, na miernom ohni podusíme až do zmäknutia. Potom zmes poprášime múkou a za stáleho miešania minútu opekáme. Podlejeme vodou a dochutíme bylinkami. Zmes privedieme do varu, do hrnca vrátime mäso, osolíme a okoreníme. Nakoniec pridáme na kolieska nakrájanú mrkvu. Hrniec zakryjeme a 1,5 hodiny na miernom ohni podusíme. Kurací hrniec zo Spiša je hotový.
Mohlo by vás zaujímať
- Počet porcií: 4
- Čas prípravy: 30 minút
- Čas varenia: 90 minút
- Príloha: varené zemiaky