Suroviny na hontianske pikantné krídelká ( rozpočet na 4 porcie ):
16 kuracích krídel, 250 ml kečupu, 1 ČL červenej papriky, šťava z 1 citróna, 1 feferónka, 4 PL octu, trochu majoránu, 4 PL oleja, 20 g masla, 1 cibuľa, 100 ml hydinového vývaru, trochu mletého čili, 2 PL nasekanej petržlenovej vňate.
Postup:
Marinádu pripravíme v mise – zmiešame kečup, mletú papriku, citrónovú šťavu, nasekanú feferónku, ocot, štipku soli a majorán. Do misy vložíme očistené, umyté a osušené krídelká tak, aby boli celé ponorené, prikryjeme fóliou, prípadne alobalom a na 24 hodín odložíme do chladničky. Marinádu potom zlejeme do misy a odložíme na ďalšie použitie. Kuracie krídla necháme dobre odkvapkať a osušíme ich. Na širokej panvici zohrejeme olej. Krídla postupne z každej strany opekáme 10 minút, aby boli chrumkavé.
Mohlo by vás zaujímať
Medzitým na panvici rozpustíme maslo, pridáme nakrájanú cibuľu a opečieme dosklovita. Zalejeme vývarom a necháme prevrieť. Vmiešame marinádu a krátko povaríme. Omáčku dochutíme soľou, korením čili a primiešame nasekanú petržlenovú vňať. Podávame na mise obloženej listovým šalátom a spolu s obľúbeným chlebíkom.
- Čas prípravy: 10 minút
- Čas opekania: 10 minút