Suroviny na rebarborové koláče plné letnej chuti 🙂:
2 ks rebarbory, 250 g jahôd, 1 balíček lístkového cesta, 1 balenie kozieho syra, 1 – 2 ks vajíčka, hnedý cukor, kokosový tuk, 1P L rumu, 1 PL javorového sirupu
Postup:
Rebarboru očistíme a pokrájame na asi 2 cm kúsky. Kúsky dáme do misy a zasypeme troškou hnedého cukru. Očistíme jahody a pokrájame ich na menšie časti. Zapekacie misky vytrieme kokosovým tukom. Lístkové cesto (vyvaľkaný plát) rozbalíme, vykrojíme z neho časť o niečo väčšiu ako vnútro misky a vložíme ho dnu do zapekacej misky. Vajíčko rozšľaháme, vytrieme ním vnútro cesta v miske, pridáme do misky rebarboru zasypanú cukrom, pokrájané jahody a na plátky pokrájaný kozí syr. Všetko trochu polejeme rumom a javorovým sirupom. Previsnuté cesto založíme späť do misky a všetko uzavrieme. Potrieme vajíčkomm posypeme trochou hnedého cukru a dáme piecť na 190°C asi 15 minút. Po upečení dáme na vrch koláčika trochu masla, ozdobíme čerstvou jahodou a prípadne aj bazovými kvetmi. Rebarborové koláče podávame teplé.
Foto: Daša Šimeková