30 minút
Suroviny na jahodový džem so zázvorom (vystačí na: asi 3 poháre à 350 ml):
1 kg očistených jahôd, 75 g nakrájaného kandizovaného zázvoru, 1 balenie želírovacieho cukru, Extra 2 : 1
Postup:
Na prípravu džemu vložíme jahody do väčšieho hrnca a pomocou ponorného mixéra čiastočne rozmixujeme. Pridáme nakrájaný zázvor, želírovací cukor a dobre premiešame. Za stáleho miešania privedieme do varu a dôkladne povaríme minimálne 5 minút.
Na tanierik kvapneme 1–2 KL práve prevareného džemu. Ak je po vychladnutí málo tuhý, vmiešame ešte 2 zarovnané KL Kyseliny citrónovej.
Odoberieme prípadnú penu a ihneď plníme do pripravených pohárov až po okraj. Uzatvoríme viečkom, poháre otočíme hore dnom a asi 5 minút necháme stáť na viečku.
Mohlo by vás zaujímať
Tip:
Namiesto kandizovaného zázvoru môžeme použiť 30 g čerstvého zázvoru nakrájaného na malé kúsky.