15 minút
Baranček pre šibačov – suroviny:
2 celé vajcia, 10 dkg cukru, 8 dkg masla, 18 dkg polohrubej múky, 1 lyžička prášku do pečiva, vanilkový cukor, citrónová kôra, hrozienka na ozdobu, práškový cukor práškový
Uvedené množstvo je určené pre malú až stredne veľkú formu
Postup:
Žĺtky oddelíme od bielkov a vytrepeme s cukrom a maslom asi ¼ hodinu. Potom pridáme polohrubú múku zmiešanú s práškom do pečiva, vanilkovým cukrom, citrónovou kôrou a nakoniec so snehom z bielkov. Pripravené cesto dáme do dobre vymastenej formy.
Mohlo by vás zaujímať
Pečieme v predohriatej rúre asi 45 minút najskôr na 200˚C, po 15 minútach znížime na 180˚C. Po upečení necháme barančeka vo forme, kým sa cesto trochu oddelí od stien formy. Potom ho vyklopíme. Dve hrozienky dáme na miesto očí a nosa. Výdatne pocukrujeme práškovým cukrom.