15 minútEnergia: 461 kcal.
1 porcia: 1741 kJ / 461 kcal
Flambovaná zmrzlina s ovocím – suroviny:
4 kiwi, 4 mandarínky, 150 g hrozna, 4 lyžice bieleho vína, 2 lyžičky medu, 1 malá cukrová homola, 1/4 l rumu, 1/2 l zmrzliny ( najlepšie chuť maracuja )
Postup:
Kiwi ošúpeme a pokrájame na plátky. Mandarínky ošúpeme, vylúpeme mesiačiky, šťavu vytlačíme. Bobuľky hrozna rozkrojíme, zbavíme jadierok. Ovocie zmiešame v miske s vínom a medom. Zmrzlinu preložíme hodinu pred podávaním do chladničky. Po 20 minútach rozkrájame zmrzlinu na dieliky, vložíme do misôčok a dáme do mrazničky.
Mohlo by vás zaujímať
Ovocie dáme do flambovacej nádoby a zohrejeme nad plameňom. Homôlku cukru postavíme na flambovaciu panvicu. Flambujeme rumom. Zmrzlinu podávame s horúcim ovocím.