Suroviny na jedlo Krkovička a kuracie krídelká na grile:
Krkovička: 4 plátky bravčovej krkovičky, 3 lyžice oleja, ¼ lyžičky kari korenia, rozmarín, 4 strúčiky cesnaku, 4 lyžičky grilovacieho korenia
Kuracie krídelká: 8 kuracích krídeliek, 4 lyžice vína, 70ml oleja, 4 lyžice medu, 2 lyžice mletej sladkej papriky, korenie, soľ, trocha tabasca, 4 kukurice
Postup:
Bravčovú krkovičku omyjeme a osušíme, naklepeme. Cesnak očistíme, prelisujeme, zalejeme asi troma lyžicami oleja, pridáme kari korenie, grilovacie korenie, soľ a lístky rozmarínu. Premiešame. Plátky mäsa potrieme marinádou a dáme ich asi na dve hodiny do chladničky. Kuracie krídelká omyjeme, víno, olej, med, mletú papriku, soľ, tabasco a korenie premiešame.
Mohlo by vás zaujímať
Touto zmesou potrieme kuracie krídelká a necháme ich rovnako odležať v chladničke dve hodiny. Kukuricu povaríme v osolenej vode asi 8 minút. Mäso a kukuricu poukladáme na rošt a grilujeme.