Bryndzová terina – suroviny:
150 g bryndze, 200 ml smotany, 150 g šampiňónov, 3 PL byliniek (pažítka, saturejka, petržlen), 1 šalotka, 1 PL masla, 40 g nastrúhaného parmezánu, soľ, korenie, 6 plátkov želatíny
Postup:
V smotane rozmiešame bryndzu. Do nádoby so studenou vodou dáme na 15 minút napučať plátky želatíny. Na masle restujeme šampiňóny prekrojené na polovice. Keď začnú zlatnúť, pridáme šalotku, soľ, korenie a restujeme ešte 5 minút. Odstavíme a necháme vychladnúť. Z napučaných plátkov želatíny vyžmýkame v ruke vodu a pridáme k smotane s bryndzou.
Mohlo by vás zaujímať
Túto zmes v hrnci pomaly zohrievame asi do 90°C. Nevaríme. Medzitým si nakrájame bylinky. Do vlažnej zmesi pridáme parmezán, bylinky a šampiňóny, premiešame, prelejeme do formy s objemom cca 300ml a necháme na chladnom mieste stuhnúť. Podávame nakrájané na menšie kúsky s čerstvým pečivom, zeleninou alebo údeninami. Táto terina je ideálna napríklad ako predjedlo slávnostnej večere alebo si s ňou môžete spríjemniť posedenie s priateľmi.