Suroviny na cukrovinky zo sušeného ovocia:
300 g sušených sliviek, marhúľ a datlí, 1 lyžica pomarančového likéru, 40 g mletých olúpaných pražených mandlí, po 100 g bielej a horkej čokolády, 40 g masla, na obaľovanie sekané pražené mandle, pistácie a čokoládová posýpka
Postup:
Ovocie po dĺžke narežeme, slivky a datle vykôstkujeme, do vnútra každého ovocia kvapneme trošku likéru a naplníme ho mletými praženými mandľami. Dobre pritlačíme. Bielu a tmavú čokoládu osobitne rozpustíme vo vodnom kúpeli spolu s 20 g masla (poleva nesmie vrieť). Do ešte teplej čokoládovej polevy namáčame pomocou špáradla alebo pinzety pripravené ovocie a obaľujeme ho v posekaných mandliach, alebo pistáciách, prípadne v čokoládovej posýpke.
Mohlo by vás zaujímať
Pokladieme na plech vystlaný alobalom, ktorý sme potreli olejom. Necháme cez noc schnúť na chladnom mieste. Suché cukrovinky vložíme do papierových košíčkov a skladujeme v uzavretej nádobe.