Hriešne pomaturitné stretnutie

Ahojte, mám 37 rokov, som 12 rokov vydatá a doteraz som si myslela, že celkom šťastne… Mám dve deti, zaujímavú prácu, plno plánov do budúcnosti, ktoré by som so svojou rodinou rada zrealizovala, a napriek tomu sa celkom nečakane stalo niečo, s čím som nepočítala: Asi pred mesiacom sme mali stretnutie so spolužiakmi zo strednej školy a tam niekde sa mi život tak trochu zamotal… So spolužiakmi sme sa skvele zabávali, spomínali sme na staré dobré časy a čas nám neuveriteľne krásne plynul. Takmer sme uverili ilúzii, že sa čas vrátil späť a že my sme zase jedna úžasná trieda, ktorá kedysi zažila spolu také nádherné a nezabudnuteľné veci. Jednou z tých nezabudnuteľných vecí, ktoré som vtedy na gymnáziu prežila, bola študentská láska – krásna, vášnivá a neopakovateľná, ale žiaľ, aj prchavá, ako to často u lások tohto druhu býva…

Pomaturitne stretnutieNa škole bol Tomáš idolom mnohých dievčat a ja som tiež nemala núdzu o nápadníkov, ale napriek tomu sa niekedy cez prázdniny pred tretím ročníkom stalo, že sme sa na letnej brigáde zaľúbili do seba tak bezhlavo, odovzdane a vášnivo, ako to len stredoškoláci dokážu… a do konca štvrtého ročníka sme tvorili nerozlučný pár. Vlastne sme spolu ešte chodili asi pol roka počas vysokej školy, ale potom sa naše cesty rozišli – on si našiel inú, a ja som sa z toho dlho nevedela spamätať, napriek tomu, že som okolo seba mala dosť atraktívnych „utešiteľov“, ktorí bez váhania boli ochotní zaujať Tomášovo miesto po mojom boku. Ja som však vyše dvoch rokov nechcela o žiadnej vážnej známosti ani počuť a už vôbec som sa nechcela viazať. Koncom tretieho ročníka na vysokej som však predsa len stretla svoju životnú lásku – Maťa, ktorý ma z nešťastnej lásky k Tomášovi nielenže úplne vyliečil, ale napokon sa stal aj mojím mužom a neskôr aj otcom našich detí. S Tomášom som sa na triednych stretnutiach veľmi nevídala, pretože dlhodobo žil a pracoval v zahraničí, a tak sa stávalo, že sme sa na stretnutiach bývalých spolužiakov viac – menej striedali, raz som prišla ja, inokedy on. Pred mesiacom sme sa však po dlhej dobe predsa len stretli… a to sa zrejme nemalo stať, pretože znovu medzi nami preletela iskra a dokonca sme sa aj bozkávali…!!! Najprv pri tanci a potom aj nadránom, keď sme sa lúčili… Dodnes neviem, ako sa to vlastne mohlo stať a ako je možné, že som také niečo vôbec urobila. Ja, ktorá som podvečer predošlého dňa išla na stretnutie so spolužiami ako šťastná manželka a mama dvoch detí, som sa nadránom bozkávala so svojou stredoškolskou láskou ako nejaká zaľúbená osemnástka! Som zhrozená sama zo seba a keď som prišla domov, mala som hrozné výčitky svedomia. Napriek tomu, keď mi na druhý deň Tomáš zavolal a zaprosíkal, či sa nemôžeme ešte predtým, než znovu odíde, stretnúť na káve, neodolala som a opäť som sa s ním stretla. Viem, znie to šialene, ale srdce mi znovu bilo ako divé, keď som ho uvidela a keď ma potom lákal k sebe na hotel, mala som čo robiť, aby som mu odolala. Cítim, že mi nie je ľahostajný ani po toľkých rokoch a viem, že aj on ma veľmi chce… Takáto aférka však z mojej strany vôbec neprichádza do úvahy – alebo si to aspoň nahováram. Tomáš je síce čerstvo rozvedený a ako mi tvrdí – je voľný, ale ja som v úplne inej situácii. Mám manžela, deti, život, ktorý nejde len tak ľahko prelinajkovať… A napriek tomu cítim, že deň, keď sa Tomáš znovu objavil, prevrátil môj život naruby. Stále na neho myslím, trápim sa a potajomky si predstavujem, aké by to bolo, keby… Poradíte mi, prosím, ako na moju lásku z mladosti čo najrýchlejšie zabudnúť? Alebo by predsa len bola škoda neskúsiť ešte aspoň raz oživiť si krásne spomienky na našu lásku…? Veď on bol môj prvý a ja jeho prvá…

Diana

Woman radí:

V rubrike “Woman radí “na vaše otázky pravidelne budú reagovať Karin a Štefan. Keďže zvyčajne ide o  medziľudské vzťahy, citové problémy, ale aj iné otázky intímnejšieho charakteru, s ktorými si neviete poradiť, možno vám pomôže, ak sa k vášmu problému vyjadrí žena i muž. Dúfame, že vám pomôžeme správne sa rozhodnúť…

StefanČo na to Štefan:

Dianka, si super! Chválim Ťa hneď na začiatku, pretože si na ten hotel nešla…hocíííí…

Úprimne – viacerí z nás Ti závidia Tvoju krásnu „prvú“ lásku. Učiť sa s niekým ABCedu lásky – od písania malých písmeniek až po štúdium Shakespearových Sonetov lásky a matematiku od malej násobilky až po deskriptívnu geometriu lásky je úžasné a nepodarí sa to každému… Je krásne, keď si niekoho prvá a on je Tvoj prvý… Vieš však, prečo je TÁ „prvá“ taká krásna? Pretože keď si zaľúbená po prvý raz, tak Ťa ani vo sne nenapadne, že to raz môže skončiť, nemáš strach, že Ti odíde, že Ťa opustí, zradí, oklame, podvedie, vymení… nepretvaruješ sa a ideš do vzťahu naplno – bezhlavo a s úúúúplne otvoreným nastaveným srdcom ako slávik s ružou od Oscara Wilda, neriskuješ, pretože ani o tom netušíš,  že by si mohla či mala, ideš bez zadných vrátok a prispôsobovania sa, si slepá… to je ozajstná „bezpodmienečná“ pravá LÁSKA….To je však len raz, vždy potom je to už „len“ láska 🙂 , len nie TÁ prvá….

Dianka,  Tvoja prvá láska sa skončila. Dávno – na vysokej. Chceš, či nie. Bolelo to, pretože to stálo za to. To je O.K.. Bolelo srdce a rozum nevedel, čo robiť. To je O.K., bolo to krásne, ale veď láska bolí a spaľuje, inak to nie je naozaj, inak to nie je láska, a toto bola prvá.

Tvoj Tomáš prežil svoj život s inou, tak ako Ty žiješ svoj krásny život s iným. Som ozaj rád, že si nešla na hotel… hoci úprimne – aj keby si šla, nenadával by som Ti. Mám pochopenie pre prvú lásku. Možno by to bolo aj dobré, aby Ťa to viac nelákalo… Ale ako som písal už v minulosti – život je život, a nie sex… Tvoja láska, Tvoja dnešná a skutočná láska, Ťa dnes čaká doma v očiach a srdciach Tvojich najbližších. Doba prvej lásky sa nevráti, veľa vody pretieklo riekou a veľa sa udialo… Veci sa síce dejú… ale cesta späť ozaj neexistuje… Z ilúzií a spomienok sa žiť nedá… Nech Ťa netrápi, že si sa s Tomášom bozkávala – v mozgu sa Ti proste pospájali spomienky, vzruchy, vône a všetko, čo sa dialo, keď si mala ešte 17. Bolo to príjemné, a aj srdiečko sa rozbúchalo – ale to sa už nezopakuje, ver mi, prosím. Keby si  šla s ním na kávu viackrát, pochopila by si, že ste už iní… Zakázané ovocie je vzrušujúce, ale tohto by si sa rýchlo prejedla. Tomáš je rozvedený, si pre neho jednoduchá, ľahká korisť, nesadni mu na sladký lep!

Dianka – držím Ti palce, máš krásnu zdravú rodinu, chráň si ju – to je Tvoje šťastie. A ak Ti náhodou Maťove bozky nebodaj nechutia tak sladko ako Tomášove, rob s tým niečo. Vždy sa dá predsa pricukriť a nemusíš hneď hľadať nového Maťa. Pretože Maťo je TEN pravý, on nie je ilúzia. Maťo Ťa ľúbi a chce s Tebou žiť Váš život. Dia – ži svoj krásny šťastný život – TU a TERAZ – DNES – nie včera.

karin, woman radiČo na to Karin:

Dianka, viem si predstaviť, ako dlho si trpela, keď sa s Tebou v prvom ročníku na vysokej Tvoja prvá láska rozišla! Bol to pre Teba šok – veď on bol Tvoj prvý a Ty si bola jeho prvá – a to nie je len tak…Krásne spomienky na nezabudnuteľné chvíle, ktoré ste spolu s Tomášom prežili, síce lákajú a zvádzajú skúsiť  a pripomenúť si chuť sladkej prvej lásky, a možno máš teraz z toho v hlave riadny chaos, pretože si si uvedomila, že Tomáš Ti nielenže nie je ľahostajný, ale že Ťa ešte stále ako muž vzrušuje – a s takým niečím si ako šťastná manželka a mama dvoch detí nerátala…Dokonca sa tajne zapodievaš myšlienkami na to, aké by to bolo, keby ste sa s Tomášom aspoň raz milovali a oživili by ste si Vaše spomienky. Dianka, ver mi, ak by si sa k takému niečomu odhodlala, nebolo by to iba raz a nasadla by si tak do pomyselného vlaku, ktorého cieľová stanica Ti je neznáma. Hádam si len nemyslíš, že tou cieľovou stanicou je šťastná budúcnosť, niekde v zahraničí a po Tomášovom boku? A čo Tvoje deti? Ako by sa asi na Tvoje rozhodnutie dívali? Myslíš, že by mali pochopenie pre Tvoju lásku z mladosti? To sotva… Viac pravdepodobné je to, že Tomáš by z toho Vášho spoločného pomyselného vlaku vystúpil niekde na polceste a Ty by si opäť ostala sama – tentoraz aj so zbabraným životom! Z takého niečoho by si sa už ťažko spamätávala. Veľmi dobre predsa vieš, že nevstúpiš dvakrát do tej istej rieky… Aj keď sa Ti to pri bozkávaní s Tomášom po rokoch mohlo zdať! Teš sa z toho, že sa Vám aspoň na chvíľu podarilo oživiť ilúziu Vašej sladkej lásky a že Ti spomienky na smutný rozchod prekryli čerstvé vášnivé bozky s Tomášom. Ale to je asi tak všetko… Nevieš, akým životom žije Tomáš v zahraničí, ako sa rokmi sformovala jeho povaha – už nie ste zaľúbení stredoškoláci. Teš sa zo svojej rodiny, ktorá drží pohromade a ak by sa Ti náhodou zdalo, že Tvoj Maťo už nie je taký vášnivý, ako by si chcela, skús prísť s nejakou zaujímavou iniciatívou Ty sama. Možno aj on by zniesol trohu viac vášne z Tvojej strany, ale nedáva to najavo. Keď ho však prekvapíš niečím zaujímavým, potom sa možno začnú diať veci…! Na Tomáša môžeš spomínať, ale svoju vášeň vlož do reálneho vzťahu, v ktorom žiješ.  Uvidíme, či Tomáš príde aj na ďalšiie stretnutie a či sa Ti ešte stále bude tak páčiť… Ak budeš mať chuť, napíš, ako to dopadlo!

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach