Suroviny na jedlo – Grilovaná bravčová pleskavica ( rozpočet na 4 porcie ):
800 g bravčového pliecka, 2 ks papriky pimento, 50 g údeného syra, 4 ks zemiakov strednej veľkosti, 100 g slaninky, 1 PL kyslej smotany, 1 PL horčice, 1 cibuľa, 1 strúčik cesnaku, soľ, korenie, petržlenová vňať, čerstvý špenát, jarná cibuľka
Postup:
Pleskavica: Bravčové pliecko pomelieme. Cibuľu najemno nakrájame a poriadne zmiešame s mäsom. Pridáme petržlenovú vňať, soľ, čierne korenie. Formujeme alebo vyplieskame do tvaru plochej fašírky. Opekáme na grile alebo sprudka opečieme na panvičke a dopečieme v rúre.
Pyré z paprík: Papriky pimento upečieme ako papriky v recepte na polievku, rozmixujeme do hladka s údeným syrom a dochutíme soľou, korením a citrónovou šťavou.
Zemiaky: Zemiaky uvaríme v šupke, vychladíme. Prekrojíme na polovice, opatrne vydlabeme. Slaninku nakrájanú na malé kocky, opečieme na panvičke spolu s vydlabanou časťou zemiaku, pridáme jarnú cibuľku, dochutíme a zmesou plníme vydlabaný zemiak. Navrch dáme kyslú smotanu.