50 minútEnergia: 192 kcal.
Vegánske ananásové rezy s Creme VEGA a VEGA gélom
Suroviny na ananásové VEGA rezy (vystačí na asi 24 porcií):
Na cesto:
- 400 ml ovseného alebo sójového mlieka
- 2 KL jablkového octu
- 290 g hladkej múky
- 160 g cukru
- 45 g Gustinu bezgluténového
- 3 zarovnané KL Kypriaceho prášku do pečiva
- 1 zarovnaná KL Sódy bikarbóny
- štipka soli
- 75 ml oleja
- 2 KL Vanilkovej pasty
Na náplň:
- 4 tégliky Creme VEGA Dr. Oetker
- 6 PL práškového cukru
- ananásový kompót, kúsky (hmotnosť po odkvapkaní 350 g)
- vodu alebo ananásový džús na doplnenie šťavy z kompótu do 500 ml (asi 350 ml)
- 2 balíčky VEGA gélu Dr. Oetker
Okrem toho potrebujeme:
- elektrický ručný šľahač
- plech na pečenie s vyšším okrajom (30 × 40 cm)
Postup:
- Na prípravu cesta v mise zmiešame mlieko s octom a necháme asi 10 minút stáť. V druhej mise zmiešame múku s cukrom, škrobom, kypriacim práškom, sódou a soľou. K mlieku pridáme olej a vanilkovú pastu a zamiešame. Potom nalejeme do misy s múkou a vymiešame dohladka. Cesto nanesieme na vymastený a múkou vysypaný plech a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
- Elektrická rúra: 180 °C
- Teplovzdušná rúra: 160 °C
- Plynová rúra: stupeň 3
- Čas prípravy: asi 20 minút
- Celkový čas prípravy: asi 50 minút
- Čas pečenia: asi 20 minút
Mohlo by vás zaujímať
- Korpus necháme vychladnúť.
- Na prípravu náplne zmiešame Creme VEGA s cukrom. Náplň nanesieme na vychladnutý korpus a uhladíme. Dôkladne odkvapkaný kompót rozdelíme na náplň a opatrne ho do nej vtlačíme. Šťavu z kompótu doplníme vodou alebo ananásovým džúsom do 500 ml a nalejeme do kastrólika. Vmiešame VEGA gél a privedieme do varu. Povaríme asi minútu a potom pomaly nalejeme na povrch a necháme stuhnúť. Odložíme do chladničky asi na 3 hodiny stuhnúť. Ananásové VEGA rezy podávame :-).
Nutričné hodnoty:
na porciu / kus | na 100 g / ml | |
Energia | 804 kJ / 192 kcal | 829 kJ / 198 kcal |
Tuky | 11,02 g | 11,36 g |
Sacharidy | 20,92 g | 21,56 g |
Bielkoviny | 2,11 g | 2,18 g |