Ananásové VEGA rezy

Doba prípravy 50 minútEnergia: 192 kcal.Náročnosť

Vegánske ananásové rezy s Creme VEGA a VEGA gélom

Suroviny na ananásové VEGA rezy (vystačí na asi 24 porcií):

Na cesto:

  • 400 ml ovseného alebo sójového mlieka
  • 2 KL jablkového octu
  • 290 g hladkej múky
  • 160 g cukru
  • 45 g Gustinu bezgluténového
  • 3 zarovnané KL Kypriaceho prášku do pečiva
  • 1 zarovnaná KL Sódy bikarbóny
  • štipka soli
  • 75 ml oleja
  • 2 KL Vanilkovej pasty

Na náplň:

  • 4 tégliky Creme VEGA Dr. Oetker
  • 6 PL práškového cukru
  • ananásový kompót, kúsky (hmotnosť po odkvapkaní 350 g)
  • vodu alebo ananásový džús na doplnenie šťavy z kompótu do 500 ml (asi 350 ml)
  • 2 balíčky VEGA gélu Dr. Oetker

Okrem toho potrebujeme:

  • elektrický ručný šľahač
  • plech na pečenie s vyšším okrajom (30 × 40 cm)
Ananásové VEGA rezy

Postup:

  1. Na prípravu cesta v mise zmiešame mlieko s octom a necháme asi 10 minút stáť. V druhej mise zmiešame múku s cukrom, škrobom, kypriacim práškom, sódou a soľou. K mlieku pridáme olej a vanilkovú pastu a zamiešame. Potom nalejeme do misy s múkou a vymiešame dohladka. Cesto nanesieme na vymastený a múkou vysypaný plech a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
  • Elektrická rúra: 180 °C
  • Teplovzdušná rúra: 160 °C
  • Plynová rúra: stupeň 3
  • Čas prípravy: asi 20 minút
  • Celkový čas prípravy: asi 50 minút
  • Čas pečenia: asi 20 minút

Mohlo by vás zaujímať

Ananásový tvaroh

Ananásový tvaroh – Dezert plný snov

15 minútAnanásový tvaroh je ľahký, zdravý dezert, ktorý si viete rýchlo pripraviť. Vyskúšajte! Suroviny na Ananásový tvaroh – Dezert plný snov: 1 ananás, 15 g masla,… Čítaj ďaľej
  1. Korpus necháme vychladnúť.
  2. Na prípravu náplne zmiešame Creme VEGA s cukrom. Náplň nanesieme na vychladnutý korpus a uhladíme. Dôkladne odkvapkaný kompót rozdelíme na náplň a opatrne ho do nej vtlačíme. Šťavu z kompótu doplníme vodou alebo ananásovým džúsom do 500 ml a nalejeme do kastrólika. Vmiešame VEGA gél a privedieme do varu. Povaríme asi minútu a potom pomaly nalejeme na povrch a necháme stuhnúť. Odložíme do chladničky asi na 3 hodiny stuhnúť. Ananásové VEGA rezy podávame :-).

Nutričné hodnoty:

na porciu / kusna 100 g / ml
Energia804 kJ / 192 kcal829 kJ / 198 kcal
Tuky11,02 g11,36 g
Sacharidy20,92 g21,56 g
Bielkoviny2,11 g2,18 g

www.oetker.sk

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach