Cícerovo-šošovicové karbonátky

Doba prípravy 45 minútNáročnosť

Suroviny na cícerovo-šošovicové karbonátky ( rozpočet pre 4 osoby ):

500 g sterilizovaného cíceru, 100 g sterilizovanej šošovice, 2 cibule, 3 lyžice hladkej sójovej múky, hlavička cesnaku, majoránka, petržlenová vňať, kávová lyžička soli, strúhanka, olej na smaženie

https://www.shutterstock.com

Postup:

Cícer a šošovicu scedíme a pomelieme na mlynčeku na mäso. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, sójovú múku, rozotrený cesnak, majoránku a posekanú petržlenovú vňať. Zmes posolíme a dobre premiešame. Na drevenej doštičke formujeme karbonátky. Obalíme ich v strúhanke a po obidvoch stranách osmažíme na oleji. Karbonátky podávame so zemiakmi alebo zemiakovou kašou.

Mohlo by vás zaujímať

Falafel so sezamovou omáčkou

30 minútFalafel so sezamovou omáčkou je tradičné jedlo Stredného Východu. Sú to vyprážané guličky z cíceru alebo fazule. Tradične sa podáva s pita chlebom, nakladanou zeleninou… Čítaj ďaľej

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach