Čokoládový veľkonočný baranček s mandľami

Doba prípravy 70 minútNáročnosť

Tradičný baranček na Veľkú noc by nemal chýbať na žiadnom veľkonočnom stole. Je symbolom veľkonočných sviatkov. Náš čokoládový veľkonočný baranček poslúži nielen ako dekorácia, ale aj ako výborný koláčik ku káve. Vyskúšajte ho tento krát teda ozdobiť s čokoládovou polevou a mandľami 🙂. Celkom isto neoľutujete.

Čokoládový veľkonočný baranček – suroviny:

Na cesto: 125 g zmäknutého masla alebo margarínu, 130 g krupicového cukru, 1 balíček vanilínového cukru, 2 vajcia, 130 g hladkej múky, štipka soli, ½ KL kypriaceho prášku do pečiva, 50 g nastrúhanej mliečnej čokolády, 50 g nasekaných lieskových orieškov

Na ozdobenie: 1 balíček Polevy tmavej, 50 g nasekaných lieskových orieškov, 1 balenie Tubičiek na zdobenie

Ešte potrebujeme: formu na barančeka, mašľu

Postup:

Na prípravu cesta vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni maslo alebo margarín, cukor a vanilínový cukor do peny. Postupne zašľaháme po jednom vajcia. Múku, soľ, kypriaci prášok, čokoládu, oriešky zmiešame a zľahka zapracujeme do vaječnej zmesi. Cesto nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy, vložíme do predhriatej rúry a pečieme. Po upečení necháme barančeka mierne vychladnúť, vyklopíme ho z formy a polejeme polevou rozohriatou podľa návodu na obale. Ihneď posypeme orieškami. Po zatuhnutí barančeka dozdobíme tubičkami a mašľou.

Mohlo by vás zaujímať

Baranček na Veľkú noc

Baranček na Veľkú noc

60 minútTradičný baranček na Veľkú noc by nemal chýbať na žiadnom veľkonočnom stole. Samotný baranček je symbolom veľkonočných sviatkov. Náš koláčik poslúži nielen ako dekorácia, ale… Čítaj ďaľej
  • Doba prípravy: asi 20 minút
  • Elektrická rúra: 170 °C          
  • Teplovzdušná rúra: 150 °C            
  • Plynová rúra: stupeň 3
  • Doba pečenia: asi 50 minút

 

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach