Holandské oranžové cupcakes

Doba prípravy 15 minútNáročnosť

Suroviny na holandské oranžové cupcakes ( rozpocet na cca 12 kúskov ):

Cesto:130 g Hery alebo masla, 130 g kryštálového cukru, 3 vajcia, 60 ml mlieka, 195 g hladkej múky, štipka soli, 1,5 lyžičky kypriaceho prášku, pomarančová kôra z jedného veľkého pomaranča, šťava z polky pomaranča

Krém: 250 g Hery alebo masla, 190 g práškového cukru, 50 ml mlieka, 75 g bielej čokolády, 30 ml smotany 33%, 1 pomaranč

Pomarančová poleva: 100 ml šťavy z pomaranča, 100 g kryštálového cukru

Postup:

Predhrejete rúru na 175 ˚C. Heru alebo maslo vyšľaháte spolu s cukrom do hladkej nadýchanej peny. Postupne pridáte vajcia a všetko dôkladne vyšľaháte. Vo vedľajšej miske si zmiešate múku, kypriaci prášok a soľ. Celú zmes preosejete cez sitko, a postupne ju zapracujete spolu s mliekom a na jemno nastrúhanou pomarančovou kôrou do vyšľahanej zmesi. Ingrediencie pridávate striedavo, mixujete na nižšej rýchlosti a po menších častiach. Vždy začínate a končíte suchou zmesou. Nakoniec opatrne vmiešate šťavu z polky pomaranča. Hladké cesto rovnomerne rozdelíte do muffinového plechu, vyloženého papierovými košíčkami. Pečiete 17-20 minút.

Pomarančový krém: Na krém si vyšľaháte zmäknutú Heru alebo maslo s práškovým cukrom do hladkého krému. Postupujete tak, že na dno umiestnite do jednej časti Heru alebo maslo a do druhej nasypete práškový cukor, ktorý zalejete a premiešate s vlažným mliekom. Potom začnete všetko spolu šľahať do hladkej peny. Smotanu s kúskami bielej čokolády rozpustíte v kastróliku, pokiaľ vám nevznikne hladká hmota. Potom necháte zmes vychladnúť. Nakoniec do krému pridáte vychladnutú čokoládu. Pridáte najemno nastrúhanú pomarančovú kôru z jedného pomaranča a opatrne vmiešate šťavu z jedného pomaranča. Necháte v chladničke chvíľu vychladnúť.

Pomarančová poleva: medzitým si v kastróliku zvaríte šťavu z jedného pomaranča s kryštálovým cukrom do zhustnutia (zostane vám lesklá, hustá poleva).

Upečené Holandské oranžové cupcakes zdobíte pripraveným pomarančovým krémom, ktorý dozdobíte oranžovými lentilkami a pokvapkáte pomarančovou polevou.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach