Jablkovo – pšenový koláč s makom a malinami

Doba prípravy 70 minútNáročnosť

Suroviny na jablkovo – pšenový koláč s makom a malinami:

300 g pšena, 900 ml kokosového mlieka alebo jablkovej šťavy, 3 PL bio kukuričného škrobu, 200 g mletého modrého maku, 5 PL medu, 4 nakrájané hrušky, 200 g jabĺk, 1 PL kokosového tuku

Postup:

Pšeno uvaríme v rastlinnom mlieku v pomere 1:3. Do uvareného pšena primiešame 3 PL kukuričného škrobu a pomletý mak. Po vychladnutí rozložíme na dno vymastenej formy, na ktoré poukladáme nastrúhané hrušky a jablká. Pečieme na 170ºC cca 35 – 40 min, kým koláč nezozlatne. Necháme vychladnúť, posypeme makom malinami a pokvapkáme medom.

Mohlo by vás zaujímať

Marhuľovo-ríbezľová buchta

Marhuľovo-ríbezľový koláč s drobenkou

60 minútSuroviny na marhuľovo-ríbezľový koláč s drobenkou: 2 hrnčeky polohrubej múky, 1 hrnček kryštálového cukru, ½ hrnčeka rozpustenej Hery, 1 hrnček mlieka, 2 vajcia, 1 balíček… Čítaj ďaľej

Save

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach