Escalivada – španielska kuchyňa

Doba prípravy 90 minútNáročnosť

Španielska kuchyňa

Suroviny na Escalivada (rozpočet pre 4 osoby) :

2 väčšie červené cibule, 2 baklažány strednej veľkosti, 3 červené hrubostenné papriky, 4 veľké paradajky, šťava z jedného citróna, 3 strúčiky cesnaku, 5 lyžíc kvalitného olivového oleja, mleté čierne korenie z mlynčeka, soľ, lyžica petržlenovej vňati, sherry ocot alebo sladké balzamico, 2 veľké celozrnné bagety

Postup:

Rúru vyhrejeme na 180 stupňov Celzia. Umyté baklažány, papriky, cibuľu a paradajky dáme piecť vcelku, prikryté alobalom v keramickom pekáči asi 1 hodinu a 15 minút. Upečenú a vychladnutú zeleninu  olúpeme a nakrájame na menšie kúsky. Polejeme olivovým olejom, ochutíme zvyšnými ingredienciami a zľahka premiešame. Podávame s opečeným chlebom či bagetou.

Mohlo by vás zaujímať

V papieri pečená zelenina

30 minútV papieri pečená zelenina je vynikajúci spôsob prípravy, aby zostala jemná a šťavnatá. V papieri pečená zelenina – suroviny: 250 g žltých cherry rajčín 250… Čítaj ďaľej

Save

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach