90 minút
Španielska kuchyňa
Suroviny na Escalivada (rozpočet pre 4 osoby) :
2 väčšie červené cibule, 2 baklažány strednej veľkosti, 3 červené hrubostenné papriky, 4 veľké paradajky, šťava z jedného citróna, 3 strúčiky cesnaku, 5 lyžíc kvalitného olivového oleja, mleté čierne korenie z mlynčeka, soľ, lyžica petržlenovej vňati, sherry ocot alebo sladké balzamico, 2 veľké celozrnné bagety
Postup:
Rúru vyhrejeme na 180 stupňov Celzia. Umyté baklažány, papriky, cibuľu a paradajky dáme piecť vcelku, prikryté alobalom v keramickom pekáči asi 1 hodinu a 15 minút. Upečenú a vychladnutú zeleninu olúpeme a nakrájame na menšie kúsky. Polejeme olivovým olejom, ochutíme zvyšnými ingredienciami a zľahka premiešame. Podávame s opečeným chlebom či bagetou.
Mohlo by vás zaujímať