Restovaná zelenina s horčicovou omáčkou

Doba prípravy 45 minútNáročnosť

Restovaná zelenina s horčicovou omáčkou – suroviny (na 4 porcie):

400 g nových zemiakov (umytých a nakrájaných na väčšie plátky), 200 g baby karotky (nakrájaných pozdĺžne), 1 fenykel (nakrájaných pozdĺžne), 115 g malých cukiet (nakrájaných na kolieska), 175 g menšieho póru (odkrojíme konce a pozdĺžne nakrájame), 115 g zelených fazuliek (odkrojíme konce), 3 lyžice olivového oleja, 4 stonky rozmarínu, 250 ml sójového nápoja, 25 g margarínu, 25 g hladkej múky, 2 lyžičky celozrnnej horčice

zelenina s horčicovou omáčkou

Postup:

Predhrejte si rúru na  200 °C. Zemiaky a mrkvu vložte do hrnca, zalejte vriacou vodou, pridajte štvrť lyžičky soli, prikryte a priveďte do varu. Potom varte cca 5 minút. Olej dajte do veľkého pekáča a ohrievajte v rúre 3 minúty. Zlejte zemiaky a mrkvu, vložte na pekáč spolu so zvyškom zeleniny a rozmarínom, premiešajte všetko v oleji. Pečte zhruba 30 minút, pokiaľ zelenina ľahko nezhnedne, občas ju otočte.

Mohlo by vás zaujímať

V papieri pečená zelenina

30 minútV papieri pečená zelenina je vynikajúci spôsob prípravy, aby zostala jemná a šťavnatá. V papieri pečená zelenina – suroviny: 250 g žltých cherry rajčín 250… Čítaj ďaľej

Pripravte omáčku:
múku, horčicu a sójový nápoj zmiešajte dokopy a vlejte na panvicu, priveďte do varu za stáleho miešania až kým omáčka nezhustne. Potom varíme ešte minútu na miernom ohni. Zelenina s horčicovou omáčkou je hotová. Restovanú zeleninu podávajte v miskách preliatu omáčkou.

Tip:

Tento farebný zeleninový pokrm si môžete vychutnať samotný, alebo ho môžete doplniť o pečené kuracie prsia, tofu či rybací steak.

Príprava (15 minút) + varenie (30 minút):

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach