60 minút
Špenátová torta – suroviny:
1000 g špenátu, 25 g masla, 25 g hladkej múky, 20 ml mlieka, 4 žĺtka, 100 g údeného na hrubo nastrúhaného syra, medzi prsty soli, medzi prsty mletého čierneho korenia, medzi prsty mletého muškátového orieška
Postup:
Dobre umytý špenát prelejeme vriacou vodou a necháme odkvapkať. V panvici rozpustíme maslo, zaprášime ho múkou, zalejeme mliekom a dobre miešame. Za stáleho miešania necháme zhustnúť na miernom plameni. Okoreníme. Odstavíme a vmiešame žĺtky, potom syr. Vmiešame na rezance pokrájaný špenát.
Mohlo by vás zaujímať
Tortovú formu vymastíme a vlejeme do nej zmes. Vložíme do vodného kúpeľa a pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C asi 25 minút. Potom skúsime špajlou, či je upečená. Tortu vyklopíme na tanier. Povrch môžeme ozdobiť na tvrdo uvarenýmvajíčkom a paradajkou.