Zemiakový nákyp so slaninou a syrom

Doba prípravy 60 minútEnergia: 709 kcal.Náročnosť

Suroviny na zemiakový nákyp so slaninou a syrom (rozpočet pre 4 osoby):

600 g olejnatých zemiakov, ktoré sa nerozvaria, 400 g nie veľmi ostrej cibule, 100 g prerastanej slaniny, 100 g goudy, 2 vajcia, ½ l mlieka, 1/8 l smotany, ½ lyžičky soli, ¼ lyžičky mletého čierneho korenia, 4 lyžice nasekanej petržlenovej vňate, 4 lyžice strúhanky, 40 g maslových vločiek

Postup:

Zemiaky a cibuľu ošúpeme a nakrájame na plátky. Slaninu pokrájame nadrobno, goudu nahrubo nastrúhame. V mlieku rozhabarkujeme vajcia, pridáme smotanu a okoreníme, dochutíme petržlenovou vňaťou. Cibuľu a zemiaky striedavo navrstvíme do vymastenej formy tak, aby vrchná vrstva bola zemiaková.

Mohlo by vás zaujímať

Zemiakový nákyp s kapustou

Zemiakový nákyp s kapustou

45 minútSuroviny na zemiakový nákyp s kapustou (rozpočet pre 4 osoby): 1 kg zemiakov, 1 cibuľa, 1 pohár kyslej kapusty, trocha oleja, 1/8 l zeleninového vývaru,… Čítaj ďaľej

Obložíme kúskami slaniny, posypeme syrom a zalejeme vaječným mliekom. Nákyp posypeme strúhankou, obložíme maslovými vločkami a v spodnej časti rúry upečieme. Ak chceme získať zlatistú kôrku, na posledných 10 minút presunieme formu do hornej časti rúry.

1 porcia obsahuje: 2968 joulov (709 kalórií)

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach