Karfiolová polievka so smotanou

Doba prípravy 45 minútNáročnosť

Suroviny na karfiolovú polievku so smotanou:

500 g karfiolu, soľ, 2 lyžice masla, 1 lyžička hladkej múky, 1/4 l mäsového vývaru, 1/4 l mlieka, 1/4 l smotany, 50 g strúhanej cibule, muškátový oriešok, mleté biele korenie, 4 lyžice nasekanej petržlenovej vňate

Karfiolová polievka so smotanou
stock.adobe.com

Postup:

Karfiol rozoberieme, ružičky odrežeme, stonky a hlúby nakrájame na malé kúsky. Prevaríme 2 l vody ochutenej 2 lyžicami soli, ružičky krátko prudko povaríme, hlúby o niečo dlhšie. Oboje oddelene opláchneme na cedidle studenou vodou. V hrnci rozpustíme maslo. Poprášime múkou, rozmiešame, zalejeme vývarom a mliekom a 10 minút pomaly varíme. Stonky a hlúby roztlačíme a so smotanou a cibuľou pridáme do polievky. Prevaríme. Napokon dochutíme, vložíme ružičky a necháme prehriať. Pred podávaním každú porciu posypeme petržlenovou vňaťou.

Save

Mohlo by vás zaujímať

Karfiolova kasa

Karfiolová kaša s maslom a petržlenovou vňaťou

25 minútSuroviny na karfiolovú kašu s maslom a petržlenovou vňaťou: 500 g karfiolu, 4 dl mlieka, 1 čajová lyžička Vegety, štipka mletého čierneho korenia, 2 polievkové… Čítaj ďaľej

Save

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach