Marcipánové toliare

Doba prípravy 20 minútNáročnosť

Marcipánové toliare sú koláčiky pre milovníkov orechov. Vyskúšajte tento recept, ktorý je jedným z mnoho vynikajúcich receptov na vianočné pečivo a koláčiky.

Suroviny na marcipánové toliare:

Na cesto: 1 balíček Marcipánu, 350 g hladkej múky, na špičku noža kypriaceho prášku do pečiva, 1 balíček vanilínového cukru, ½ KL  mandľovej arómy, 150 g kyslej smotany, 200 g zmäknutého masla alebo margarínu

Na ozdobu: 2 balíčky škoricového cukru, 250 g vlašských orechov

Ešte potrebujeme: 3 plechy na pečenie (30 x 40 cm)

Marcipánové toliare

Postup:

Na prípravu cesta nastrúhame marcipán na hrubom strúhadle. V mise zmiešame múku s kypriacim práškom a vanilínovým cukrom. Pridáme arómu, smotanu, maslo alebo margarín a marcipán a ručne vypracujeme dohladka. Cesto rozdelíme na tretiny a vytvarujeme valčeky (Ø 3 cm). Valčeky obalíme v škoricovom cukre a odložíme najmenej na 2 hodiny do chladničky. Valčeky ostrým nožom nakrájame na plátky s hrúbkou asi 0,5 cm a rozložíme na plech vyložený papierom na pečenie. Povrch ozdobíme polovičkami orechov a zľahka pritlačíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Toliare necháme vychladnúť.

Mohlo by vás zaujímať

Orieškové šištičky

30 minútOrieškové šištičky sú koláčiky, ktorými potešíte celú rodinu a nemôžu chýbať na vianočnom stole. Suroviny na orieškové šištičky: Cesto: 50 g nasekaných vlašských alebo píniových… Čítaj ďaľej

Tip:

Vlašské orechy môžeme nahradiť iným druhom orieškov. V dobre uzavretej nádobe môžeme toliare uchovávať 3 týždne.

  • Elektrická rúra: 200 °C
  • Teplovzdušná rúra: 180 °C
  • Plynová rúra: stupeň 4
  • Doba pečenia: asi 10 minút

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach