Marhuľové knedličky s orechami

Doba prípravy 50 minútEnergia: 586 kcal.Náročnosť

Keď príde sezóna marhúľ, tak marhuľové knedličky s orechami sú jedlo, ktoré varíme celkom často. Marhule v tejto podobe máme radi a často knedličky pripravujem aj do mrazničky aby sme si zachovali kúsok leta:-)

Suroviny na Marhuľové knedličky s orechami (rozpočet na 6 porcií):

Na cesto: 500 g zemiakov, 250 g hrubej múky, soľ, 2 vajcia, hladká múka na pomúčenie pracovnej dosky, 20 ks marhúľ

Na omáčku: 500 g marhúľ, 3 PL krupicového cukru, 1 PL kukuričného škrobu

Na posypanie: 90 g rozpusteného masla, 90 g strúhanky, 90 g mletých vlašských orechov, 4 PL práškového cukru

Postup:

Zemiaky uvaríme v šupke domäkka ( asi 15-20 minút ). Necháme vychladnúť a potom ich očistíme. Očistené zemiaky nastrúhame najemno. Pridáme preosiatu hrubú múku, štipku soli a vajce.

Zo všetkých ingrediencií vypracujeme hladké cesto, ktoré rozvaľkáme na múkou posypanej pracovnej doske.

Rozvaľkané cesto, rozkrájame na 20 zhruba rovnakých štvorcov, do ktorých zabalíme očistené marhule a vytvoríme takto knedličky.

Mohlo by vás zaujímať

Tvarohové guľky

15 minútTvarohové guľky patria medzi obľúbené rýchle jedlá. Môžete ich však podávať aj ako dezert. Suroviny na tvarohové guľky: 250 g tvarohu, 1 vajíčko, 2 polievkové… Čítaj ďaľej

Knedličky postupne vkladáme do vriacej vody a varíme asi 10 minút.

Marhule na omáčku očistíme, pokrájame na menšie kúsky a vložíme do hrnca. Zasypeme cukrom a rozvaríme domäkka.

Omáčku zahustíme škrobom, ešte chvíľu povaríme a rozmixujeme ponorným mixérom. Knedličky podávame s omáčkou, poliate maslom, posypané strúhankou, ktorú zmiešame spolu s mletými orechmi a cukrom.

Tip:

Marhuľové knedličky môžete podávať aj s kyslou smotanou, ktorú dochutíte napríklad medom alebo škoricovým cukrom.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach