Morčacia roláda

Doba prípravy 90 minútNáročnosť

Suroviny ( rozpočet pre 4 osoby ):

Asi 750 g morčacích prsíčok, 150 g mrkvy, 150 g póru, 150 g na plátky pokrájanej anglickej slaniny, lyžica provensálskeho korenia, 1/2 lyžičky vegety, soľ, korenie

Morčacia roláda

Postup:

Mrkvu uvaríme, morčacie prsia prekrojíme tak, aby nám vznikol plát a mäso vyklepeme pod fóliou. Okoreníme, osolíme, položíme naň plátky slaniny, rozložíme pórik a mrkvu, posypeme provensálskym korením, vegetou a zrolujeme. Roládu pokryjeme zvyškom slaniny, previažeme niťou, vložíme do pekáča a pomaly pečieme do mäkka. Podávame s varenými zemiakmi.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach