Piškótová roláda

Doba prípravy 35 minútNáročnosť

Piškótová roláda – suroviny:

Cesto: 75 g mäkkého masla, 75 g cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 5 vajec, 2 lyžice umu, 75 g hladkej múky, 1 lyžička prášku do pečiva

Plnka: 0,5 l šľahačky, hrsť malých kúskov kandizovaného ovocia, cukor práškový – mlynček

Piškótová roláda

Postup:

Jemne vymiešame maslo, postupne pridáme cukor na pečenie, vanilkový cukor, 5 žĺtkov a um. Z bielkov ušľaháme pevný sneh a rozotrieme ho na hmotu zo žĺtkov a masla. Zmiešame múkou s práškom do pečiva, nasypeme na sneh z bielkov a všetko opatrne premiešame. Cesto rozotrieme na vymastený alebo papierom na pečenie vyložený plech a vložíme do predhriatej rúry. Pečieme pri teplote 185 ° C po dobu asi 12 – 15 minút.

Mohlo by vás zaujímať

30. december

Piškótová roláda s čokoládovým krémom

45 minútPiškótová roláda s čokoládovým krémom – suroviny: 200 ml mlieka 210 g masla 120 g polohrubej múky 40 g zemiakového škrobu 1 čajová lyžička prášku… Čítaj ďaľej

Upečený plát hneď vyklopíme na papier posypaný Korunným cukrom múčkou a zrolujeme. Po vychladnutí naplníme zmesou dotuha vyšľahanej smotany s kúskami kandizovaného ovocia a dáme vychladiť do chladničky. Piškótová roláda je hotová. Pred podávaním ozdobíme cukrom múčkou v mlynčeku.

Mohlo by vás zaujímať

Belehradský krémovník

Ak hľadáte múčnik, ktorý výborne vyzerá, a ešte lepšie chutí, je to práve Belehradský krémovník. Táto obmena klasického krémeša je jeho mimoriadne vydarenou variáciou. Príprava Belehradského … Čítaj ďaľej

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach