Suroviny na čoko fondant so zeleným chilli:
45 g čokoláda, 45 g maslo, 45 g cukor, 45 g hladká múka hl, 1 ks vajíčka, 1 ks žitko, chilli zelené na špičku noža, omáčka, 40 g banán, 50 g cukor, 100 g šľahačka
Vymastenie nádobky: 10 g Maslo, 10 g Kakao
Oplátkový košík: 48 g cukor práškový, 1 ks bielko, 38 g hladká múka
Postup:
Čokoládu spolu s maslom roztopíme nad parou. Vajíčka vyšľaháme s cukrom a zmiešame spolu s roztopenou čokoládou, múkou a chilli (nasekané najemno, zbavené jadierok a šupky. Chilli opečieme priamo nad plameňom do čierna a potom pod tečúcou vodou šupku stiahneme).
Cukor skaramelizujeme, pridáme banán a hneď šľahačku, povaríme a rozmixujeme. Zmes čokolády nalejeme do dvakrát vymaslovených nádobiek (po prvom vytretí maslom ich vložíme do chladničky na 5 min) vysypaných kakaom a pečieme v rozpálenej peci na 180º C 8 minút.
Mohlo by vás zaujímať
Vyklopíme na tanier a podávame s omáčkou.
Košík: múku, bielko, cukor a mäkké maslo vymiešame do hladkej hmoty a lyžičkou rozotrieme na silikónový plát. Dáme do rozpálenej pece na 190º C na cca 4 min, pokiaľ nám nezačnú kraje hnednúť. Po vybratí z pece hneď tvarujeme do požadovanej formy, až kým nám oplátka nevychladne(stvrdne).