15 minút
Suroviny na marinované ovocie so sektom a mascarpone penou ( rozpočet pre 4 osoby):
100 gramov čučoriedok, 100 gramov černíc, 100 gramov malín, 100 gramov jahôd, 2 ks kiwi, 1dcl sektu, 200 gramov Mascarpone, 20 gramov vanilkového cukru, 50 gramov šľahačky
Postup:
Očistené a umyté ovocie nakrájame na plátky. V pripravenej nádobe namarinujeme so sektom a necháme odstáť asi 5 min. Namarinované ovocie naaranžujeme na tanier. Mascarpone vymiešame spolu s cukrom a na koniec jemne vmiešame šľahačku. Hotovou penou ozdobíme ovocie a dekorujeme čerstvou mätou.
Mohlo by vás zaujímať
Dezert je kráľovským ukončením každého menu. Sladký červený alebo biely sekt, sú vo všeobecnosti výbornou alternatívou ku každému dezertu.