Marinované ovocie so sektom a Mascarpone penou

Doba prípravy 15 minútNáročnosť

Suroviny na marinované ovocie so sektom a mascarpone penou ( rozpočet pre 4 osoby):

100 gramov čučoriedok, 100 gramov černíc, 100 gramov malín, 100 gramov jahôd, 2 ks kiwi, 1dcl sektu, 200 gramov Mascarpone, 20 gramov vanilkového cukru, 50 gramov šľahačky

Postup:

Očistené a umyté ovocie nakrájame na plátky. V pripravenej nádobe namarinujeme so sektom a necháme odstáť asi 5 min. Namarinované ovocie naaranžujeme na tanier. Mascarpone vymiešame spolu s cukrom a na koniec jemne vmiešame šľahačku. Hotovou penou ozdobíme ovocie a dekorujeme čerstvou mätou.

Mohlo by vás zaujímať

Kráľovské želé so sektu

Kráľovské želé zo sektu

15 minútSuroviny na kráľovské želé zo sektu (rozpočet pre 4 osoby): Hubert Grand rosé 6 dcl, agar (prírodná želatína z morských rias, dostanete v bio obchodoch)… Čítaj ďaľej

Dezert je kráľovským ukončením každého menu. Sladký červený alebo biely sekt, sú vo všeobecnosti výbornou alternatívou ku každému dezertu.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach