Bábovka ako tekvica

Doba prípravy 195 minútNáročnosť

Bábovka ako tekvica – suroviny:

2 x 300 g Hery, 2 x 300 g cukru, 2 x 1 balenie vanilkovej arómy, 2 x 6 vajec, 2 x 400 g polohrubej múky, 2 x 50 g mletých lieskových orieškov, 2 x 30 g kakaa, 2 x 1 balíček kypriaceho prášku, 2 x 1 štipka soli, 2 x 150 ml mlieka, 200 g marcipánovej hmoty + zelené potravinárske farbivo, oranžové potravinárske farbivo, 2-3 l pomarančového džúsu, 200 g práškového cukru, kuchynské papierové utierky

Bábovka ako tekvica

Postup:

Najlepšie je piecť bábovky postupne. Najprv si predhrejte rúru na 180 °C (teplovzdušnú na 160 °C). Potom si vymažte formu Herou a vysypte múkou. Heru, cukor a vanilkový lusk vyšľahajte ručným mixérom a postupne pridávajte vajcia. Do cesta pridajte v dvoch dávkach múku, mleté lieskové oriešky, kakao, kypriaci prášok a štipku soli. Postupne do cesta prilievajte i mlieko. Cesto potom nalejte do pripravenej formy na bábovku a vložte do spodnej časti predhriatej rúry na cca 60 minút. Či je bábovka hotová skontrolujte pomocou drevenej špajdle, ktorú do nej zapichnite. Následne ju nechajte vychladnúť, pokým sa neuvoľní z formy, a potom ju dajte vychladnúť do chladničky.

Mohlo by vás zaujímať

Mäkké tekvicové koláčiky

40 minútEnergia: 63 kcal.Jeseň je krásne ročné obdobie plné teplých farieb, dobrého jedla a chutných koláčov. Je len na vás a na vašej chuti, aký koláč alebo… Čítaj ďaľej

Medzitým si sfarbite marcipán, ktorý vytvarujete do silných listov a stonky, na zeleno. Obom bábovkám zarovnajte konce, tak, aby na seba pasovali. Potom z nich vytvorte tekvicu. Vzniknutý otvor vyplňte kuchynskou papierovou utierkou tak, aby marcipánová stonka držala čo najlepšie. Na výrobu oranžovej polevy si rozmiešajte pomarančový džús s oranžovým potravinárskym farbivom a práškovým cukrom do krémovej konzistencie. Následne ním prelejte bábovku á la tekvica. Zaschnutá poleva pripevní stonku k bábovke a budete môcť vytiahnuť papierovú utierku.

Čas prípravy: 75 minút
Čas pečenia: 120 minút

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach