Bezlepkový zeleninový Quiche

Doba prípravy 60 minútEnergia: 222 kcal.Náročnosť

Suroviny na bezlepkový zeleninový quiche:

Cesto: 100 g rastlinného tuku Alsan, 200 g bezlepkovej múky Schär Mix B, 6 PL studenej vody, soľ

Náplň: 1 malá cibuľa, 3 strúčiky cesnaku, 10 ks mladej zelenej špargle, 1/2 ks sladkej papriky farebej, 4 vajcia, 1,5 dl mandľového mlieka, 10 ks cherry paradajok, 4 ks sušených rajčín v oleji, hrsť čiernych olív, soľ, čierne korenie, muškátový oriešok, kokosový olej

Bezlepkový zeleninový quiche
Bezlepkový zeleninový quiche

Postup:

Spracujeme cesto a dáme do chladničky na pol hodinu odpočinúť. Na kokosovom oleji speníme cibuľku pokrájanú na kocky a prelisovaný cesnak. Pridáme papriku nakrájanú na kocky a špargľu na 2 cm kúsky, restujeme asi 5 minút. Pridáme natrhané špenátové listy, okoreníme, osolíme, pridáme tymián a restujeme asi 5 minút. Potom odložíme a necháme 15 minút vychladnúť. Do misky rozbijeme vajíčka, pridáme mandľové mlieko, trochu soli a muškátový oriešok, vyšľaháme. Cesto asi 10 minút predpečieme v rúre. Potom ho vyberieme a poukladáme naň orestovanú zeleninu. Do toho pridáme sušené paradajky, olivy, zalejeme vajíčkovou zmesou a posypeme pokrájanou petržlenovou vňaťou. Na vrch poukladáme rozpolené paradajky a dáme piecť, kým plnka nestuhne a povrch nezozlatne pri teplote 180ºC asi 30 minút. Zeleninový quiche podávame.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach